Intocht Sinterklaas gemeente Coevorden

zondag 12 november 2006

  Op 18 november komt de Goedheiligman met zijn Pieten ons land binnenvaren.

  Intocht Sinterklaas gemeente Coevorden

  Voor de allerkleinsten onder ons is er goed nieuws! Sinterklaas komt dit jaar op zaterdag 18 november rond 12 uur ons land binnenvaren. Tenminste, als de Wegwijspiet de weg nog weet.

  Coevorden

  Om ongeveer 14.30 uur zal de goedheiligman samen met zijn hoofdpiet, wegwijspiet en alle andere pieten in zijn eigen stoomboot de haven van Coevorden binnenvaren. Daarna gaan ze aan wal en zullen ze een rondrit maken door de stad.

  Sleen

  Zaterdag 18 november komt Sinterklaas met zijn pieten aan in Sleen. Eerst gaat hij om 13.30 uur naar Noord Sleen, om half 3 is hij in Erm en om 16.00 uur wordt hij verwacht bij de Brink in Sleen. De Hoofdpiet en de Muziekpieten komen mee, dus dat wordt een gezellige boel bij de Brink!

  Dalen

  "Presione su", oftewel "Druk, druk, druk".
  Dit is de aanhef van de brief die Sinterklaas stuurde aan de voorzitter van de Stichting Volksvermaken te Dalen. Wel vier blaadjes was deze brief lang en pas na alle geweldige woorden over Dalen en de daar wonende kinderen, kwam op het laatste velletje het hoge woord eruit:
  Sinterklaas heeft het dit jaar ontzettend druk. Deze drukte komt door alle Sinterklaas feestjes die dit jaar in Nederland worden gehouden. Daarom is het niet "dit jaar de intocht van Sinterklaas op de vrijdagavond te houden.
  Sinterklaas, zo is verder te lezen, begrijpt dat de kinderen verdrietig zullen zijn. Maar, zo schrijft hij, hij zal de kinderen in Dalen zeker niet vergeten. Hij heeft dit jaar besloten om op zaterdagmorgen 25 november om 9.30 uur een rondrit te maken door Dalen.
  Vanaf 10.30 uur is de Goed Heiligman in de Schatkamer bij CR Cornelis aan de Hoofdstraat in Dalen. De ochtendzitting is tot 12.30 uur. 's Middags zijn Sint en de Pieten van 14.00 uur tot 16.30 uur aanwezig. Samen met kinderen en hun ouders willen Sint en zijn Pieten er weer een geweldig feest van maken.
  Sinterklaas heeft trouwens ook gevraagd, of het mogelijk is dat iedereen een beetje verdeeld over de dag op “audiëntie” (visite) komen. Daarom zijn de mensen van Volksvermaken vrijdagavond 24 november ook al bij Cornelis van 19.00 tot 21.00 uur voor voorinschrijving.

  Sinterklaas sloot zijn brief af met "Hasta la vista a Dalen!". Dat betekent "Tot Ziens in Dalen!"

  FacebookTwitter
  Verstuur pagina
  Print paginaMeer...