Acceptgiro verdwijnt, wat nu? Hulp is beschikbaar!

04 mei 2023
Algemeen
Een voorbeeld van een ingevulde acceptgiro.

De acceptgiro verdwijnt per 1 juni 2023. Banken geven als reden dat het gebruik van de acceptgiro flink is afgenomen. Maakt u zich zorgen over hoe u nog kunt betalen en voelt u zich niet digitaal vaardig genoeg om via het internet of mobiel te bankieren? Er is hulp beschikbaar!

Als het goed is heeft u over het verdwijnen van de acceptgiro al bericht ontvangen van uw bank en heeft de bank u ook geïnformeerd over de alternatieve betalingsmogelijkheden die er zijn. Meerdere banken bieden gratis ondersteuning om de overstap te maken naar internetbankieren of mobiel bankieren. Vraag indien gewenst bij uw eigen bank naar de mogelijkheden.

Video

Op Eenvoudigbankieren.nl is een video te bekijken met meer uitleg. Dit filmpje is gemaakt door Steffie in samenwerking met de Rabobank. Bekijk het op de website www.eenvoudigbankieren.nl

Cursussen

Daarnaast zijn er binnen de gemeente Coevorden mogelijkheden voor ondersteuning. De Bibliotheek en Computerclub Dalen bieden cursussen aan om mensen te helpen vaardiger te worden met de computer, maar ook als het gaat om mobiel bankieren. Loopt eens binnen in de Bibliotheek en vraag naar de mogelijkheden. Of wordt lid van de Computerclub Dalen.

Voor meer informatie en/of aanmelding:

-              Bibliotheek Coevorden, tel. 088 012 8310 (de cursussen zijn gratis. Je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn)

-              Computerclub Dalen, tel. 06-16228425

Schroom niet, vraag hulp

Worstelt u met uw digitale vaardigheid en het bankieren via internet of mobiel? Schroom niet en trek aan de bel, want er is ondersteuning beschikbaar om digitaal vaardiger te worden. We gaan het niet overnemen, maar willen wel helpen. U zult zien: als u de basiskennis heeft, komt u al een heel eind in de digitale wereld! En dat kan een hele opluchting zijn.