Actief in coronatijd

Heb je een bijstandsuitkering? Dan is het door alle maatregelen die verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen, soms lastiger om een volgende stap naar werk te maken. Toch zijn er mogelijkheden om in deze tijd in actie te komen. Natuurlijk moet je dat zelf doen. Maar het Team Actief voor Werk van de gemeente Coevorden kan je daarbij helpen. Vaak zijn er mogelijkheden voor bij- of omscholing, werkervaringsplekken of stages. Actief voor Werk biedt gratis trainingen die je thuis via het internet kunt volgen en programma’s die je helpen om je fit te voelen.

Update: Online Banenmarkt op 1 oktober

Doe mee aan de Online Banenmarkt op 1 oktober. Klik op onderstaand plaatje en meld je aan bij Linkedin.

Online Banenmarkt 1 okt

Online trainingen

De trainingen zijn voor iedereen in deze coronatijd interessant. Dus ook als je geen bijstandsuitkering hebt. Misschien wil je een volgende stap in je loopbaan zetten? Meer weten over je kwaliteiten en interesses? Kijk naar onderstaande trainingen om bijvoorbeeld je eigen website te maken, je EHBO-kennis op te opfrissen of tips te krijgen over een gezonde leefstijl. En klik door naar de training die jouw voorkeur heeft. Wordt lekker actief in coronatijd!

 

onlinetrainingen

Test jezelf en ontdek jouw kwaliteiten

Wil je meer leren over je kwaliteiten en interesses? Test jezelf en leer meer over jouw persoonskenmerken. Weet waar je goed en waar je minder goed in bent. Weet welke kwaliteiten je kunt inzetten in je loopbaan? Wat zijn jouw drijfveren?  Wat vind je belangrijk, in werk en privéleven? Wat heb je nodig om prettig te werken? In welke omgeving wil je werken? Test jezelf

Online methode om te stoppen met roken

Roken is slecht voor je eigen gezondheid en die van anderen. Wil je stoppen met roken maar lukt dat niet? Maak dan nu kennis met een methode die in jouw onbewuste de nodige veranderingen aanbrengt, om van jou blijvend een niet-roker te maken. 

Laagdrempelige cursussen, voor je werk of als je een baan zoekt

Op werk-portal.nl vind je allerlei cursussen, bijvoorbeeld over solliciteren, veilig werken, basisveiligheid, omgaan met elkaar, online solliciteren, taal en rekenen, Word en Excel. Ze worden aangeboden in verschillende talen en op een laagdrempelig niveau.

Oefenen met taal, rekenen en meer

Wil je oefenen met taal, rekenen, werken op de computer en online wijzer worden? Of wil je meer weten over omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en andere onderwerpen? Op oefenen.nl kun je thuis met deze onderwerpen aan de slag.  

Tips over koken en bewegen

Op Steffie.nl vind je leuke tips over gezond koken en (thuis) bewegen. Alles op een eenvoudige manier uitgelegd.

Trainingen voor een volgende stap in je werk

Wil je een volgende stap in jouw werk zetten? Met de online trainingen en webinars op Jobon.nl wordt je daartoe uitgedaagd!

Trainingen voor techniekliefhebbers

oZone is gratis voor werknemers van bedrijven die zijn aangesloten bij  A+O Metalektro (Arbeidsmarkt en Opleiding Metaal- en Elektrobedrijven), OOM (Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking) en OTIB (Opleidingen Technische Installatie Branche). Je vind er kant-en-klare trainingen. Deze zijn praktisch en met veel beeld. Met instructiefilms, animaties, 360 graden tours, lessen, werkinstructies en opdrachten. De onderwerpen variëren van lassen, draaien, frezen en warmtepompsystemen tot en met meten, tekeninglezen en materialenkennis. Maar je kunt bijvoorbeeld ook alvast de theorie volgen voor het heftruckcertificaat. 

Klantmanagers geven online workshop CV maken

Onze klantmanagers Eva en Miranda hebben hun werk verlegd naar de digitale snelweg. Zij maakten onlangs twee online workshops, die zij aan hun klanten aanbieden. In twee filmpjes leggen ze uit hoe je een goed CV kunt maken. Aan de hand van een voorbeeld CV nemen ze de klant mee in het stap-voor-stap opstellen van een goed CV. Ze geven bijvoorbeeld tips over wat je in je je CV moet zetten en wat juist niet! Normaal gesproken geven de klantmanagers trainingen op locatie. Met deze korte online workshops spelen Eva en Miranda in op de huidige situatie met alle beperkingen door de Corona-crisis. 'We vinden het mooi dat we op deze manier de klanten weer een stapje verder kunnen helpen', aldus Eva en Miranda. Je kunt hieronder klikken om de filmpjes te bekijken. De workshops duren elk zo'n vijf minuten.

CV maken, workshop 1

CV maken, workshop 2