Afval in Coevorden

In de gemeente Coevorden zamelen we plastic verpakkingen, metaal verpakkingen en drankkartons (PMD), Groente- Fruit- en Tuinafval (GFT-afval), textiel, oud papier en glas gescheiden in. Restafval, PMD, en GFT wordt opgehaald door Area Afval. Textiel, oud papier en glas kunt u naar de containers bij veel winkelcentra of naar één van de twee milieustraten brengen.

Afval scheiden

Veel afval dat we weggooien kan gebruikt worden voor nieuwe producten. Dat afval noemen we grondstoffen. Het is zonde om waardevolle grondstoffen, zoals bijvoorbeeld plastic, glas of papier, bij het restafval te doen. Als we dat afval scheiden, kan het gebruikt worden om nieuwe dingen van te maken. Van plastic worden bijvoorbeeld autobumpers, fleecetruien of meubels gemaakt. Van ingezameld glas wordt nieuw glas gemaakt en van oud papier wordt nieuw papier gemaakt. Weet u niet zo goed welk afval waar in moet? Kijk dan op www.afvalscheidingswijzer.nl.

Afvalkalender en Area Afval app

Op de website van Area Afval staat een afvalkalender. Vul uw adres in, dan kunt u precies zien wanneer u de container aan de weg moet zetten. Ze hebben ook een handige Afval App. Daarmee kunt u een dag voor de inzameling een melding krijgen dat een container aan de weg moet. Weet u even niet in welke container u bijvoorbeeld een lege bus haarlak moet gooien? Ook dat is te vinden in de Area Afval App. Download de app Area Afval of download uw afvalkalender op de website van Area Afval.