Banenmarkt Oekraïense vluchtelingen succes

01 februari 2023
Algemeen

Veel Oekraïense vluchtelingen willen graag aan het werk. Annelies van Dijk en Jannelien Abbing, beide werkzaam bij het team Actief voor Werk van de gemeente Coevorden, sloegen de handen ineen.

Ze stuurden blanco cv’s naar de managers van de opvanglocaties in Gees, Sleen en Ossehaar. Vluchtelingen die werk zochten, konden deze cv’s invullen en meenemen naar de eerste banenmarkt in Gees. Daar werden ze in contact gebracht met bedrijven die werk aanboden. De actie werd met flyers bij de vluchtelingen en de bedrijven onder de aandacht gebracht.

“De banenmarkt was vanaf het begin een succes”, vertelt Annelies. “Bedrijven waren erg bereidwillig om de Oekraïners aan het werk te helpen. We hebben nu twee markten gehad en inmiddels zijn er zo’n 50 vluchtelingen aan het werk. Op dinsdag 7 februari organiseren we de derde banenmarkt, op de vluchtelingenlocatie in de wijk Ossehaar in Coevorden.”

Derde banenmarkt op 7 februari

Op zoek naar werk? Op dinsdagmiddag 7 februari 2023 organiseren wij een middag speciaal voor de Oekraïense vluchtelingen. Deze middag is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met uitzendbureaus en werkgevers. De uitzendbureaus hebben kennis van veel vacatures en kunnen de stap naar werk vergemakkelijken. Locatie: Ossehaar Jan Frowijnstraat 1H Coevorden We zien jullie graag de 7e!