Berichtenbox

De Berichtenbox is uw persoonlijke brievenbus op MijnOverheid. Hierin ontvangt u digitale post van de overheid. De gemeente Coevorden is begonnen met het gebruik van de Berichtenbox, in eerste instantie voor de aanslagen voor de gemeentelijke belastingen. De Berichtenbox is overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. U kunt hier:

  • uw persoonlijke gegevens inzien;
  • post van de overheid ontvangen;
  • de status bekijken van uw lopende zaken bij de overheid.
     

Aanslag gemeentelijke belastingen digitaal en per post

Eind januari 2018 ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen. Maakt u al gebruik van de Berichtenbox? Dan ontvangt u dit jaar de aanslag zowel per post als digitaal via de Berichtenbox, volgend jaar krijgt u de aanslag alleen nog digitaal. Maakt u nog geen gebruik van de Berichtenbox? Dan krijgt u de aanslag alleen per post.

Hoe registreer ik mij bij mijn overheid?

Op mijnoverheid.nl kunt u zich eenvoudig met uw DigiD in drie stappen registreren. Na registratie kunt u direct gebruik maken van de Berichtenbox, persoonlijke gegevens en lopende zaken. Doet u dit op korte termijn, dan ontvangt u een nieuwe aanslag gemeentelijke belastingen digitaal. Heeft u geen DigiD? Vraag dan eerst een DigiD aan via digid.nl/aanvragen.

  • Stap 1: Accepteer de gebruiksvoorwaarden. U gaat ermee akkoord dat u uw berichten van de overheid voortaan digitaal in uw Berichtenbox ontvangt.
  • Stap 2: Geef een gebruikersnaam op (dit is niet verplicht).
  • Stap 3: Geen een e-mailadres op (dit is niet verplicht, maar wel handig. U krijgt dan op dit e-mailadres een notificatie als u een bericht in de Berichtenbox van MijnOverheid ontvangt. U ontvangt op dit e-mailadres een bevestigingscode).


Machtiging de Gemeente Coevorden

Machtig de gemeente Coevorden om u via de Berichtenbox berichten te sturen. Wanneer u bent ingelogd gaat u naar 'Instellingen'. Vul uw e-mailadres in en plaats een vinkje voor Gemeente Coevorden. Automatisch zijn alle organisaties die gebruik maken van de Berichtenbox aangevinkt. Dit is geen probleem, u ontvangt alleen de post die voor u bedoeld is. 

Meer informatie

Meer informatie over de berichtenbox kunt u vinden op www.mijnoverheid.nl. Er zijn ook een aantal flyers beschikbaar over het gebruik van de berichtenbox:

PDFMijn Overheid

PDFActiveren Berichtenbox