Verkiezingen

Tweede Kamerverkiezingen en corona

De verkiezingen voor de Tweede Kamer zullen dit jaar anders verlopen dan normaal het geval is. Dit natuurlijk vanwege alle coronamaatregelen die er gelden. We informeren u zo snel mogelijk over deze maatregelen. 

In Nederland hebben we verschillende soorten verkiezingen. We kennen verkiezingen voor de Gemeenteraad, Provinciale Staten, de Tweede Kamer, het Europees Parlement en de Waterschappen.

 

 

Verkiezingen Europees Parlement

Icoon wereldweb

Een keer in de vijf jaar vinden in Europese Unie de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. De laatste verkiezingen voor het Europees Parlement vonden plaats op 23 mei 2019.

Verkiezingen Provinciale Staten

Icoon beveiliging

Een keer in de vier jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de Provinciale Staten plaats. Op 20 maart 2019 vonden de verkiezingen voor de Provinciale Staten plaats.

Verkiezingen Waterschap

Icoon bloem

Een keer in de vier jaar vinden in Nederland verkiezing voor het Waterschap plaats. Op 20 maart 2019 vonden de verkiezingen voor de Waterschappen plaats.

Verkiezingen Gemeenteraad

Icoon groep mensen

Een keer in de vier jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De volgende gemeenteraadsverkiezingen zijn op 16 maart 2022.