Blog

"Mensen helpen en blij maken is het mooiste wat er is"

Op haar 21e ging Ineke Dozeman (38) uit Coevorden aan het werk bij Bart Smit. De keten van speelgoedwinkels werd twee jaar geleden door Intertoys  overgenomen en ging in februari van dit jaar failliet. Ze werkt nu bij thuiszorgorganisatie BiOns. Een grote overstap, maar toch ook weer niet.

Coevorden geeft gas op sport & leefstijl

Voorkomen is beter dan genezen. Inwoners die zich gezond voelen, langer leven en actief meedoen. Dat is wat de gemeente Coevorden de komende jaren wil bevorderen.  

Moneystart; regie over je financiën

Het is een –best verontrustende-  landelijke trend; jongeren met een schuld. Bij DUO (studiefinanciering), bij de mobiele providers, bij een zorgverzekeraar. Een op de vijf jongeren van 18 tot en met 27 jaar heeft te maken met ernstige betalingsproblemen. 60% geeft aan een lening te hebben.

De Roparun, daar doe je het voor!

Over ruim een week staan er 323 Nederlandse teams klaar voor een hele lange hardloopwedstrijd. Een deel van deze teams start in Parijs, een ander deel in Hamburg. Voor allemaal geldt: “Het einddoel is Rotterdam.” De start is op zaterdag 8 juni en op maandag 10 juni komen alle lopers binnen op de Binnenrotte in Rotterdam.

Veel culturen, veel humor en Nederlandse les

Deddy Cinjee is docent bij het Drenthe College. Een dag per week geeft ze in De Ravelijn les aan laaggeletterden. Munisa Mohammed kwam 10 jaar geleden uit Ethiopië naar Nederland. Zij volgt de lessen van Deddy.

 

2GetThere; samen komen jongeren er wel

Talent zat; ze kan goed tekenen, speelt gitaar en loopt stage bij de Jumbo. Ambities ook: lekker gaan sporten en haar autotheorie halen. En daarbij kon ze wel een steuntje in de rug gebruiken. Dus zocht Nimah Kuipers uit Coevorden contact met Johan Braam, een van de jongerencoaches van 2GetThere.

"In mijn hoofd bestond de ideale tattoo-shop allang!"

Gerrit Bekman heeft gebruik gemaakt van de Stimuleringssubsidie voor een bijdrage aan de vestigings- en opstartkosten van zijn tattoo-shop Painted Flesh. Hij werkt en woont nu in een prachtig ingericht pand aan de Sallandsestraat. Op nummer 1 nog wel. Een deskundige en enthousiaste ondernemer die met veel plezier een steentje bijdraagt aan een gezellig centrum van Coevorden. En nog veel meer van plan is!