Blog

Pleegouder zijn, hoe is dat?

De Week van de Pleegzorg vindt plaats van woensdag 30 oktober tot en met woensdag 6 november. In deze week wordt landelijk de aandacht gevestigd op het belang van pleegzorg. Jan (46) en Christa (44) van der Sleen zijn pleegouders. Zij kozen voor crisispleegzorg en vertellen graag hun verhaal.

Taalmaatjes Marian Leemans en Shan Jiang

In een nieuw land krijg je met een nieuwe taal te maken. Hoe beter je die taal spreekt, hoe beter je jezelf kunt redden. Dat geldt ook voor Nederlandse mensen die laaggeletterd zijn. Via het Taalpunt kunnen mensen die de Nederlandse taal willen verbeteren  in contact komen met een taal-vriijwilliger. Samen werken ze dan aan het leren van de Nederlandse taal.

Samen krachtig: Simone van Sloten en Roelinka Kamstra

In een serie duo-interviews brengen we klant en collega in beeld. We laten zien hoe zij samen krachtig staan. Simone van Sloten uit Coevorden staat samen met Roelinka Kamstra, praktijkondersteuner Jeugd, krachtig in de Jeugdhulpverlening.

"Mensen helpen en blij maken is het mooiste wat er is"

Op haar 21e ging Ineke Dozeman (38) uit Coevorden aan het werk bij Bart Smit. De keten van speelgoedwinkels werd twee jaar geleden door Intertoys overgenomen en ging in februari van dit jaar failliet. Ze werkt nu bij thuiszorgorganisatie BiOns. Een grote overstap, maar toch ook weer niet.

Coevorden geeft gas op sport & leefstijl

Voorkomen is beter dan genezen. Inwoners die zich gezond voelen, langer leven en actief meedoen. Dat is wat de gemeente Coevorden de komende jaren wil bevorderen.  

Moneystart; regie over je financiën

Het is een –best verontrustende-  landelijke trend; jongeren met een schuld. Bij DUO (studiefinanciering), bij de mobiele providers, bij een zorgverzekeraar. Een op de vijf jongeren van 18 tot en met 27 jaar heeft te maken met ernstige betalingsproblemen. 60% geeft aan een lening te hebben.

De Roparun, daar doe je het voor!

Over ruim een week staan er 323 Nederlandse teams klaar voor een hele lange hardloopwedstrijd. Een deel van deze teams start in Parijs, een ander deel in Hamburg. Voor allemaal geldt: “Het einddoel is Rotterdam.” De start is op zaterdag 8 juni en op maandag 10 juni komen alle lopers binnen op de Binnenrotte in Rotterdam.