Een prachtig lokaal initiatief: Coevorden & Zo.

Bij Feyen Groothandel BV liep men al een tijdje rond met het idee om een nieuw, lokaal initiatief op te starten. Lokaal ondernemerschap wordt zeer gewaardeerd en daar wilden ze ‘iets mee doen’. 
Door de Coronacrisis, is alles in een stroomversnelling gekomen en is er binnen Feyen een projectgroep onder leiding van Patrick Kliphuis geformeerd. En zijn ze aan de slag gegaan.


Winkelen bij lokale ondernemers


Het resultaat is de webwinkel Coevorden & Zo. Daar kunnen inwoners winkelen bij hun vertrouwde lokale ondernemers in de gemeente. De boodschappen worden zelfs thuis bezorgd!


Allemaal enthousiast
 

“We hebben de kennis en kunde in huis, we hebben een logistiek apparaat en kunnen een website bouwen”, aldus Patrick. “Alle ingrediënten waren dus aanwezig om van start te gaan. Binnen twee weken hadden we het project in de benen. We hebben gebeld naar of zijn, op gepaste afstand uiteraard, op bezoek gegaan bij ondernemers. En allemaal zijn ze enthousiast. In no time hadden we al tien ondernemers die aanhaakten en het worden er steeds meer.” 

 

We helpen elkaar

 

We kwamen via, via in contact met een ander lokaal initiatief, Co-Helpers. Dat is een platform waar mensen elkaar in deze coronatijd helpen. Door een boodschapje voor elkaar te doen, een kaartje te sturen of mondkapjes te maken. Zij helpen ons om Coevorden & Zo meer bekendheid te geven, onder andere door te gaan flyeren, zodat Coevorden & Zo ook bekend is bij inwoners die geen computer hebben.  En wij steunen op onze beurt hun initiatief. We hebben een speciale Coevorden & Zo Espresso samengesteld. Voor elke verkochte kilo doneren we € 1,- aan Co-helpers Coevorden.” 

 

Eerste twee maanden gratis bezorging

De eerste twee maanden worden bestellingen vanaf € 25,- gratis thuis bezorgd. “We kunnen dat ter introductie doen omdat we op dit moment wat capaciteit over hebben. De prijzen van de producten op de website zijn overigens hetzelfde als die in de fysieke winkel.” 

Duurzaam transport en arbeidsplaatsen

Feyen Groothandel heeft als bedrijf een landelijke dekking. “We zouden dit dus verder kunnen uitrollen, er een concept van maken voor lokaal ondernemerschap”, aldus Patrick. “We willen in de toekomst ook gaan zorgen voor duurzaam transport en het creëren van werk voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.”

 

Voor nu hoopt de projectgroep dat nog veel meer ondernemers zich aansluiten bij Coevorden & Zo en natuurlijk dat inwoners massaal hun inkopen gaan doen bij lokale ondernemers. Wie meer wil weten kan contact opnemen met Feyen. Dat kan telefonisch via 0524-512703 of per e-mail: info@coevordenenzo.nl.

En je boodschappen doe je hier.  Help elkaar, koop lokale waar!

 

Op de foto: Patrick Kliphuis van de projectgroep Coevorden & Zo van Feyen Groothandel BV