Lening voor karakteristieke objecten

Een beetje verscholen vanaf een doorgaande weg, wonen Albert Boelen en Lydia de Haan met hun kinderen in een ‘karakteristiek object’. In dit geval een prachtige boerderij in Oosterhesselen, waarbij ook een mantelzorgwoning is gebouwd voor de moeder van Lydia. Bij de eerste bezichtiging vielen ze als een blok voor de in 1850 gebouwde boerderij. Ze kochten het pand in 2008 en begonnen drie jaar later aan een verbouwing. Voor het vervangen van de kozijnen en het rieten dak deden ze een beroep op de Stimuleringsregeling Karakteristieke Objecten Coevorden.

“Wij waren een van de eersten die gebruik maakten van deze regeling. Het was zowel voor ons als voor de gemeente nieuw. Afgezien van wederzijdse opstartproblemen zijn we nu zeer tevreden over de regeling. Ons huis heeft nu een prachtig dak en nieuwe kozijnen met dubbel glas. Zonder de stimuleringsregeling hadden we dat nooit op zo’n korte termijn kunnen realiseren.” Miranda Oldeman van de gemeente Coevorden begeleidde de aanvraag. “Deze nieuwe manier van werken was even wennen. Uiteindelijk is de aanvraag, in goed overleg en naar tevredenheid van alle partijen afgehandeld. Het is geweldig om te horen dat Albert en Lydia nu zo enthousiast zijn over hun ‘karakteristiek object’. Ze hebben het omgetoverd in een prachtig huis en ik wens ze nog vele jaren woonplezier!”

Over de lening

Eigenaren van een karakteristiek object komen in aanmerking voor een financiële lening voor onderhoud, herstel en restauratie. Zo’n 400 adressen hebben inmiddels de brochure ‘Karakteristieke objecten’ ontvangen. Nieuwsgierig naar de lijst met Karakteristieke objecten in de gemeente Coevorden? De brochure en deze lijst vind je op onze website!