Project BAAN van de Gemeente Coevorden werkt!

In een kantoor bij Metaalbewerkingsbedrijf Landes High End Machining in Emmen zitten vier tevreden mensen rond de tafel. Bankwerker Marja Bieze Lap en Controller Anton Hoogendijk van Landes, Leonie Bazuin van uitzendbureau Manpower en Jannelien Abbing, Klantmanager van de Gemeente Coevorden.

Project BAAN is een van de projecten van het team Actief voor Werk van de Gemeente Coevorden. Dit project legt het initiatief om een baan te vinden meer bij werkzoekenden. Wie initiatief neemt is immers gemotiveerd!

Gedreven dame

“Dat geldt zeker voor Marja”, lacht Leonie. “Ze is een heel gedreven dame, die een klein zetje in de rug nodig had voor het vinden van een baan. Toen ze de kans kreeg, heeft ze die echt met beide handen aangegrepen. De Gemeente heeft ook goed meegedacht over wat Marja nodig had om weer aan het werk te kunnen. En natuurlijk kreeg ze bij Landes de kans om te laten zien wat ze kan. Het is leuk om te zien hoe goed de Manpower-match tussen Marja en Landes uitpakt.”

Oog voor detail

“Bij Landes kijken we niet zozeer naar achtergrond, maar meer of iemand geschikt is voor de vacature die we hebben”, aldus Anton. “Toen ik contact opnam met Leonie, stelde zij Marja voor. Ze zei erbij dat we vooral naar haar competenties moesten kijken. Dat hebben we gedaan en na twee weken proeftijd bleek het zowel voor Marja als voor Landes een win/win-situatie. Het montage- en bankwerk dat Marja doet is werk dat veel oog voor detail vraagt. De ervaring leert dat vrouwen daar toch wat meer feeling voor hebben dan mannen. Vrouwen hebben een iets fijnere motoriek. Ook wat dat betreft zit Marja hier goed op haar plek.”

Omslag maken

Voordat Marja bij Landes terecht kwam, heeft ze een cursus Assessment Techniek gevolgd bij de Emco. “Ik kom van oorsprong uit de gezondheidszorg, iets heel anders dus dan een technische baan”, sluit Marja aan. “Maar het interesseerde me wel, vroeger wou ik automonteur worden. Door een reorganisatie ging ik uit de zorg en toen wilde ik ook echt een omslag maken. Ik was inmiddels verhuisd naar Schoonoord en een baan in Emmen had mijn voorkeur. In verband met de bereikbaarheid. Het is ook fijn dat ik bij Landes de mogelijkheid heb om mijn werktijden aan te passen aan schooltijden. Ik heb inmiddels een heftruckcertificaat behaald en toevallig vandaag ook mijn scooterrijbewijs!”

Wat is er mogelijk?

“Dat is wel leuk om even op aan te sluiten”, zegt Jannelien. “De gemeente heeft mogelijk gemaakt dat Marja haar scooterrijbewijs en heftruckrijbewijs kon halen. Dat is ook onderdeel van het project Baan. We vragen mensen die graag aan het werk willen, waarmee ze geholpen zijn. Als je meer kans hebt op werk als je zelf vervoer hebt, dan zijn we altijd bereid om mee te denken. We kijken graag samen wat er mogelijk is.”

Marja heeft nog een goede tip voor mensen die ook graag aan het werk willen. “Schrik niet terug voor iets dat je niet kent, maar verbreed je horizon. Dat is goed voor je ontwikkeling. Ik heb de stap gezet en heb nu een fantastische baan met flexibele werktijden.” “Dat werkt overigens twee kanten op”, haakt Anton aan. “Marja is iemand met een positieve inzet en dan zijn wij bij Landes ook flexibel!”.