Samen krachtig: Peter Schrama en Maaike Borgman

Onder de noemer ‘Samen Krachtig’ werken de collega’s binnen het Sociaal Domein samen om die ondersteuning zo goed mogelijk te regelen. In een serie duo-interviews brengen we klant en collega in beeld. We laten zien hoe zij samen krachtig staan. Peter Schrama staat samen met Klantmanager Erica Spoek en projectleider Team Actief voor Werk Maaike Borgman krachtig bij het vinden van een baan.

Als gemeente gaan we uit van de eigen kracht van onze inwoners en de kracht van hun sociale netwerk. Dit betekent dat inwoners zoveel mogelijk hun best doen om zelf hun problemen op te lossen. Voor wie er zelf niet uitkomt, kunnen wij als gemeente indien nodig ondersteuning bieden of doorverwijzen naar een andere instantie.

TOS-brieven

Meedoen in de samenleving is voor iedereen belangrijk. En dat gaat een stuk gemakkelijker als je werk hebt.  Daar kan Peter Schrama (61) over mee praten. “Ik ben 14 jaar werkeloos geweest en geloof me, er blijft dan weinig van je zelfvertrouwen over. Je solliciteert en solliciteert en steeds krijg je wat ik noem een TOS-brief. Tot Onze Spijt… past u minder goed bij de samenstelling van het team. Of Tot Onze Spijt…past u niet in het profiel.  Allemaal mooie woorden voor; eigenlijk bent u te oud.”

Project BAAN

Project BAAN is een van de projecten van het Team Actief voor Werk van de Gemeente Coevorden. Het project is onder andere gericht op het invullen van banen in de techniek. In die sector is momenteel een groot tekort aan personeel. Vanuit de gemeente Coevorden worden diverse activiteiten ontplooid om werkgevers en werkzoekenden duurzaam aan elkaar te koppelen.

“Peter kwam nogal cynisch over bij aanvang van het project”, vertelt Maaike. “En dat begrijp ik ook wel. Als je heel graag wilt werken en je wordt steeds afgewezen, ligt teleurstelling op de loer. Maar uiteindelijk, door ontmoetingen met gelijkgestemden en allerlei trainingen is zijn zelfvertrouwen veranderd en daarmee is ook zijn vertrouwen in werkgevers hersteld.”

Wanneer kan ik beginnen?

Uiteindelijk werd er contact gelegd tussen Forbo-Novilon/Coevorden en Peter. Forbo is een van de bedrijven in Coevorden die mensen die al lang op zoek zijn naar een baan weer een kans geven.  “Iedereen  die hier binnenkomt begint bij ‘Roel van de Technische dienst’,  lacht Aliene Ameln, HR-adviseur bij Forbo Coevorden. “Wij kijken dan goed mee wat iemand al kan en welke baan geschikt is. Peter: “Dat proces verliep zo goed dat Forbo zei: we willen je een tijdelijk contract aanbieden. Als operator bij de Infinity-lijn. Het enige wat ik heb gezegd: wanneer kan ik beginnen?”

Gauw een autootje

Beginnen kon Peter op zondag, en op de zaterdag ervoor kocht hij met behulp van een lening van de gemeente nog snel een autootje. “Ik fietste steeds van Oosterhesselen waar ik woon naar Coevorden, maar met de winter voor de deur was dat toch wel een opgave. Vooral omdat ik in de 3-ploegendienst zit. 40 kilometer in het donker en in de sneeuw is dan geen pretje. Ik werk nu, inclusief het opdoen van werkervaring en de proefplaatsing zeven  maanden bij de Forbo. En het bevalt me prima!”

Ouder is juist positief

Jos Velt is de leidinggevende van Peter. “We zijn heel blij met hem. Hij heeft een prima werkhouding en inzet en past ook goed binnen het team. Dat bestaat uit jong en oud en je ziet dat ze van elkaar leren. Een ouder iemand aannemen kan juist heel positief uit pakken!”

Zoek je werk of een werknemer?

Maaike, Jos en Aliene hopen dat het verhaal van Peter werkgevers in de gemeente Coevorden aanmoedigt om andere werkzoekenden een kans te geven. En werkzoekenden aanmoedigt om hun kansen te grijpen als die zich voordoen.  “Geïnteresseerden kunnen altijd contact met mij opnemen”, aldus Maaike. Even bellen: 14 0524, mailen: m.borgman@coevorden.nl of een WhatsApp sturen naar: (06) 23129402. We bekijken graag samen alle kansen die er zijn!”

Op eigen benen

‘Roel van de Technische dienst’ is niet bij het interview aanwezig. Maar hij heeft het verhaal van Peter op papier gezet. Welbespraakte Peter is toch even stil als hij dat verhaal leest. Hoe Roel eerst dacht dat hij zijn wiskundeleraar van vroeger voor zich had zitten. Maar al gauw in de smiezen kreeg dat Peter een voorbeeld was in de omgang met anderen en ook beschikte over technische vaardigheden. En dat hij hoopt dat Peter een mooie, welverdiende toekomst tegemoet gaat. “Goed om te lezen”, merkt Peter uiteindelijk op. “Ik voel me hier helemaal op mijn plek. Mijn team is eigenlijk een soort familie. We kunnen op elkaar vertrouwen en pakken waar nodig elkaars werk op. En als mijn verhaal helpt om ook maar een andere persoon weer op eigen benen en aan het werk te krijgen, is het al positief!”