Cultuurcoach

Over de vacature

Openingsdatum
14 november 2023
Sluitingsdatum
3 december 2023
Uren per week
20
Salaris
€ 4052
Salarisschaal
8
Vakgebied
Onderwijs/wetenschap/cultuur, Maatschappelijk/sociaal cultureel
Opleidingsniveau
HBO

 ‘De gemeente Coevorden is een organisatie die betrokken is bij de omgeving en waar met elkaar gelachen én hard gewerkt wordt. Waar mensen werken in een mooie mix van jong en oud en diverse achtergronden. Waar je kunt leren, groeien en ontwikkelen. En waar je veel verantwoordelijkheid krijgt vanaf dag één.’

 

Pak jij je kans in Coevorden? Je bent van harte welkom!

 

Wij zoeken twee collega’s die samen 1,2 fte invullen als:

 

Cultuurcoach

(Voor de periode van 2 jaar, met mogelijk aansluitend een vast contract  )

 

Team Economie en Leefbaarheid
 

Het team Economie en Leefbaarheid bestaat uit ongeveer 35 enthousiaste en vooruitstrevende medewerkers die werken in drie clusters: economie, leefbaarheid en veiligheid. In de functie van cultuurcoach maak je deel uit van het cluster leefbaarheid.

 

Wat ga je doen?

De gemeenteraad stelde in september 2023 de cultuurnota ‘Cultureel Kansrijk Opgroeien’ vast. Als cultuurcoach speel jij in de uitvoering een belangrijke rol. Je belangrijkste taken zijn:

 • Je legt verbinding tussen vraag en aanbod in de wereld van het buitenschools cultuuronderwijs.  Je ondersteunt organisaties in het bereikbaar en toegankelijk maken van cultuurlessen. Je kent hiervoor het lokale cultuuraanbod en maakt dit inzichtelijk;
 • Je helpt amateurkunst-verenigingen en culturele vrijwilligersorganisaties op het gebied van zichtbaarheid en bij het zoeken naar subsidies en fondsen;
 • Je biedt hulp bij onderwerpen als samenwerking, communicatie en organisatie aan culturele organisaties en ondernemers;
 • Je brengt samenwerking tot stand tussen cultuur en andere domeinen (sport, sociaal, onderwijs);
 • Je onderhoudt het netwerk van cultuurorganisaties en breidt deze actief uit. Hiervoor organiseer je netwerkbijeenkomsten.
 • Het kan zijn dat beide cultuurcoaches eigen aandachtsgebieden binnen de functie hebben.

 

Wie zoeken we?

 • Je hebt een relevante opleiding afgerond en beschikt over hbo werk- en denkniveau
 • Je voelt je thuis in de wereld van kunst en cultuur en hebt ervaring in organiseren en/of aanjagen in deze sector
 • Je bent sociaal en nieuwsgierig, je gaat graag het gesprek aan met mensen en organisaties
 • Je kunt goed luisteren en staat open voor verschillende perspectieven
 • Je bent in staat om planmatig en gestructureerd te werken

 

Wat bieden we?

Groei en ontwikkeling

Wij plaatsen jouw ontwikkeling in de schijnwerpers. Geef je groei een boost met toegang tot onze eigen academie en externe instituten. Jouw ideeën zijn waardevol en krijgen bij ons de ruimte om te floreren.

 

Flexibel werken

Geniet van de vrijheid om te werken waar jij het meest productief bent. Schakel naadloos tussen thuis en kantoor. Jouw werktijden passen we aan op jouw behoeften, zodat je een optimale balans hebt tussen werk en privé.

 

Comfortabele Thuiswerkplek

Een inspirerende werkomgeving begint thuis. Wij voorzien je van alles wat je nodig hebt voor een comfortabele werkplek, zodat jij in alle rust en gemak kunt werken. Ook krijg je een thuiswerkvergoeding en hebben we een reiskostenregeling voor als je naar kantoor komt.

 

Uitdagende Functie

Deze functie staat open voor circa 2 x 20 uur per week; we zoeken twee cultuurcoaches die samen 1,2 fte invullen. We stemmen jouw salaris af op je kennis en ervaring op basis van schaal 8, met een maximaal bruto salaris van € 4.052,- bij een fulltime dienstverband.

 

Stabiliteit en Zekerheid

Het gaat om een tweejarig projectcontract. Binnen of na twee jaar wordt duidelijk of we je aansluitend een vast contract kunnen bieden. Zo bieden we jou de stabiliteit en zekerheid waar je naar op zoek bent.

 

Vakantiedagen

Geniet van je vrije tijd met 144 wettelijke en 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren bij een fulltime dienstverband!

 

Aantrekkelijk Aanvullend Pakket

Profiteer van een uitgebreid aanbod aan aanvullende arbeidsvoorwaarden. Denk aan:

 • Pensioenregeling via het ABP
 • Betaald ouderschapsverlof
 • Een Persoonlijk budget van € 850 per jaar bij een fulltime dienstverband
 • Individueel keuze Budget (IKB) van 17,05% van jouw jaarsalaris.

 

Flexibele Besteding

Het IKB biedt jou de mogelijkheid om dit budget naar jouw voorkeur te benutten. Of je nu extra verlofdagen wilt, wilt sparen voor later of wilt profiteren van de fietsregeling, de keuze is aan jou!

 

 

Pak jij deze kans?

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met John de Vegt 06-31 66 42 28 of Janneke Berends (HR adviseur) op telefoonnummer 06 31 74 38 19. Wij ontvangen je motivatiebrief en je CV graag via onderstaand sollicitatieformulier. Je kunt tot en met zondag 3 december reageren. De gesprekken vinden plaats op woensdag 6 december 2023 in de ochtend.

 

Wil je meer weten over werken bij de Gemeente Coevorden en hoe collega’s werken bij ons ervaren? Kijk dan op www.coevorden.nl/vacatures.