Een luchtfoto van Zonnepark Coevorden. Op de achtergrond een meertje, rechts een strook gras met woningen.

Cultuurmakers 2023

Graag bieden wij cultuurmakers, gevestigd of actief in onze gemeente, de subsidieregeling ‘Stimulering cultuurmakers 2023 gemeente Coevorden’ aan. Met deze regeling geven wij cultuurmakers de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor een activiteit op het gebied van beeldende kunst, muziek, dans, theater, literatuur, mode, vormgeving, nieuwe media en/of erfgoed. Ook kunnen ze deze subsidie aanvragen om te investeren in zichzelf (een cursus of vakgerichte opleiding) of het coronaproof maken van hun workshop- of werkruimte. Veel cultuurmakers hebben (financiële) hinder ondervonden van de Covid-19 crisis en maatregelen. Deze regeling biedt een steuntje in de rug.

Kaders van de subsidieregeling

De cultuurmaker is een ondernemer of een organisatie met winstoogmerk die gevestigd of actief is in de gemeente Coevorden en een KvK-nummer heeft. Iedere cultuurmaker kan op grond van deze regeling één aanvraag indienen met een maximum van € 5.000,-. Aanvragen kunnen tot 1 juni 2023 worden ingediend. De activiteit moet uiterlijk plaatsvinden op 31 december 2023. De cultuurmaker mag vorig jaar niet al subsidie hebben gekregen uit de regeling Stimulering cultuurmakers 2022.

Subsidieplafond

Het subsidieplafond voor de regeling ‘Stimulering cultuurmakers 2023 gemeente Coevorden’ is € 80.000,-. Deze gelden zijn coronasteunmiddelen voor cultuur.

Aanvragen

De tegemoetkoming kan worden aangevraagd met DigiD (als inwoner) of met eHerkenning (als bedrijf). Kijk voor meer informatie op onze eHerkenning pagina.