Fotoblog collega Geert

Geert heeft zijn kans gepakt om de overstap te maken van vergunningen naar ruimtelijke ordening. Lees hier zijn verhaal!

Even voorstellen

Hoi, mijn naam is Geert den Ouden. In september 2017 ben ik bij de gemeente Coevorden gestart in de functie van Klantmanager Omgevingsvergunningen. In deze functie begeleidde en beoordeelde ik informatievragen, conceptaanvragen en aanvragen van omgevingsvergunning die de inwoners van de gemeente bij ons indienen. Coevorden heeft mij de ruimte gegund mijzelf te ontwikkelen, want sinds september 2020 heb ik een overstap gemaakt naar ruimtelijke ordening.

Ruimte om te leren

Coevorden stimuleert mij om ruimte te pakken om in mijzelf te investeren. Zo deed de kans zich voor om de overstap te maken van vergunningen naar ruimtelijke ordening. Dit past beter in mijn straatje, want ik heb ruimtelijke ordening & planologie gestudeerd. Bij vergunningen beoordeelde ik de ruimte van een klein grondgebied. Bij ruimtelijke ordening kijk ik breder, simpelweg omdat het plan vaker een groter grondgebied betreft, zoals bijvoorbeeld bestemmingsplannen.

Ambitie

Ik zet mij zo goed mogelijk voor Coevorden in en hoop zo een bijdrage te kunnen leveren aan de ruimte om ons heen. Mijn inzet heeft onder meer geresulteerd in deelname aan het programma Omgevingswet. Deze wet bundelt verschillende wetten in één wet en gemeenten krijgen meer vrijheid in hun regels. Bovendien vraagt deze ‘wetswijziging’ een andere manier van werken. Daarom volg ik momenteel de opleiding Casemanager van de Toekomst. In deze opleiding werk ik aan mijn soft skills. Dit houdt in dat ik zorg voor een goede samenwerking en afstemming tussen alle betrokkenen. Daarnaast leer ik om te kunnen gaan met weerstand en knopen door te hakken. Ik leer dingen over mezelf waarvan ik dacht ze niet te hebben, dus het is zeer waardevol voor me. Ik waardeer het erg dat Coevorden mij deze opleiding aanbiedt.    

Programma vitale vakantieparken

Coevorden is een middelgrote gemeente; als medewerker moet je dan ook niet in te strakke kaders denken en je flexibel opstellen. Zo komt het dat ik ook deelneem aan het programma Vitale Vakantieparken. In dit programma gaat de gemeente samen met de 17 vakantieparken in de gemeente op zoek naar een voor hun passende toekomst. Het doel is parken te laten excelleren of te transformeren naar een vaste woonfunctie. Mijn rol in het programma is een ruimtelijke beoordeling te geven op de parken die veranderen in een park met een vaste woonfunctie. Doordat ik mee mag doen aan dit programma krijg ik de ruimte om me te ontwikkelen tot een betere adviseur richting bestuur en raad.   

Ruimte in je hoofd

Bij Coevorden voel ik mij op mijn plek en wil ik meer doen dan alleen mijn werk. Daarom ben ik bestuurslid van New Young Coevorden en sinds 2020 ook bestuurslid van de personeelsvereniging. Ook dit geeft mij energie.  

Maar soms is het nodig om wat ruimte in mijn hoofd te maken en even uit te checken. Daarom ben ik met enigszins goed weer buiten te vinden. Heerlijk tuinieren of van de omgeving genieten door een mooie etappe op de racefiets te fietsen. Een betere ontspanning is er voor mij niet! Helaas kan het niet altijd goed weer zijn en vind ik binnen mijn ruimte om te ontspannen door te lezen of te puzzelen.