Fotoblog collega Lisanne

Onze collega Lisanne pakt volop haar kansen bij de gemeente Coevorden. Ze vertelt je er graag over!

Foto van Lisanne

Persoonlijk

Ik startte begin december 2017 bij de gemeente Coevorden als facilitair medewerker (bode) en had nog nooit bij een gemeente gewerkt; ik was 24 jaar en vond het best spannend. Ik had totaal geen idee van alle bestuurlijke- en politieke verhoudingen, maar dit heb je super snel door. Al snel voelde ik me thuis op het gemeentehuis. Sinds 1 april 2020 ben ik, naast bode ook, ambtelijk ondersteuner van de ondernemingsraad (OR).

Lisanne bij de koffieautomaat

Mijn dag

Ik werk van maandag tot en met donderdag, op vrijdag ga ik naar school. Meestal begin ik om 7:30 en werk ik tot 17:00 uur. Mijn dagen zien er altijd anders uit. Op maandag werk ik voor de OR en de rest van de week ben ik facilitair medewerker (bode). Mijn collega bodes en ik werken verdeeld over twee gebouwen. Soms is dat in de avonduren als er bijeenkomsten of raadsvergaderingen zijn. Daarnaast beheren wij, als facilitair, de toegang en het alarm; dus ook in de weekenden zijn we soms te vinden op het gemeentehuis. Flexibel zijn wij bodes zeker!

Foto: Lisanne studeert

Opleiding

Elke vrijdag heb ik school want ik studeer Officemanagement aan hogeschool Windesheim in Zwolle. Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat je eigen ontwikkeling bij deze studie centraal staat. De opleiding is enorm breed; je wordt dan ook opgeleid tot spin in het web. Dat ik naast mijn werk een HBO-studie zou gaan doen, had ik nooit gedacht. Ik ben heel blij dat de gemeente Coevorden mij daarin faciliteert. Doordat we, in verband met de Corona-crisis, nu geen colleges op school krijgen, heb ik thuisstudie. Dit is wel heel intensief, maar zo loop ik geen achterstand op en daar ben ik erg blij om.

Lisanne met collega van New Young Coevorden

New Young Coevorden

Ik ben bestuurslid bij New Young Coevorden. Dit is het jongerennetwerk binnen de gemeente Coevorden voor alle ambtenaren tot 35 jaar. Wist je dat bij de gemeente Coevorden ruim 21% van de medewerkers jonger is dan 35 jaar? Binnen New Young Coevorden houden we ons bezig met onderwerpen zoals het behouden van werkenergie, het doorbreken van verouderde patronen en nog meer! Daarnaast organiseren we leuke workshops en activiteiten. Natuurlijk zijn er ook meerdere keren per jaar gezellige borrels.

Afbeelding boeken van de Ondernemingsraad

Ambtelijk ondersteuner Ondernemingsraad

Sinds 1 april 2020 ben ik ambtelijk ondersteuner bij de OR. Ik voer alle werkzaamheden op administratief en organisatorisch gebied uit, zodat de OR binnen de gestelde kaders optimaal wordt ondersteund. Ik ben blij dat ik deze kans intern heb gekregen. In gesprekken met mijn teamleider had ik al aangegeven wel wat meer uitdaging te willen en mij graag verder te willen ontwikkelen. Dat daar mijn studie Officemanagement en een nieuwe functie uit voortkomt is echt geweldig.

Lisanne als bhv'er

Bedrijfshulpverlening (BHV)

Naast mijn huidige werk ben ik ook een van de bedrijfshulpverleners (BHV) van de gemeente Coevorden. Mijn collega-bodes zijn ook BHV’ers, maar daarnaast ook diverse andere collega’s. Bij interne ongevallen en ontruimingen verlenen wij eerste hulp en zorgen we ervoor dat een ontruiming goed verloopt. Na het behalen van mijn BHV-certificaat heb ik vorig jaar ook mijn ploegleiderscertificaat gehaald. Als ploegleider heb je de leiding bij interne ongevallen en ontruimingen en stuur je het BHV-team aan.

Lisanne staat trots op haar bouwkavel

Mijn ambitie

Ik hoop over 1,5 jaar mijn diploma te hebben behaald en nog meer stappen te kunnen maken in mijn ontwikkeling. De kansen krijg ik binnen de gemeente Coevorden dus daar zal het zeker niet aan liggen. Daarnaast heb ik samen met mijn vriend net een kavel gekocht dus hoop ik dat we dan in onze nieuwe woning in Coevorden wonen!