Gebiedscoördinator

Over de vacature

Sluitingsdatum
16 juli 2024
Uren per week
32-36
Vakgebied
Maatschappelijk/ Sociaal cultureel
Opleidingsniveau
HBO

‘De gemeente Coevorden is een organisatie die betrokken is bij de omgeving en waar met elkaar gelachen én hard gewerkt wordt. Waar mensen werken in een mooie mix van jong en oud en diverse achtergronden. Waar je kunt leren, groeien en ontwikkelen. En waar je veel verantwoordelijkheid krijgt vanaf dag één.’

Pak jij je kans in Coevorden? Je bent van harte welkom!

Wij zoeken een: Gebiedscoördinator (32-36 uur € 5.247 excl. IKB*). Met de intentie tot een vast dienstverband na afloop van een jaarcontract.

Team Economie en Leefbaarheid

Het team economie en leefbaarheid bestaat uit ongeveer 35 enthousiaste en vooruitstrevende medewerkers die werken in drie clusters: economie, leefbaarheid en veiligheid. In de functie van gebiedscoördinator maak je deel uit van het cluster leefbaarheid. Het cluster leefbaarheid omvat naast gebiedsgericht werken ook leefstijl en bewegen, preventie, gezondheid, sport- en sportaccommodatiebeleid, onderwijshuisvesting, cultuur en wonen. In deze functie werk je nauw samen met nagenoeg alle teams binnen de organisatie. Aan het einde van het jaar gaat één van onze gebiedscoördinatoren met pensioen en zijn wij op zoek naar een nieuwe collega. . 

Wat ga je doen?

Gebiedsgericht werken is een vorm van samenwerking vanuit de participatiegedachte. De wijze waarop we als organisatie de opgaven het hoofd bieden en hoe we dit samen met en voor de inwoners van Coevorden doen is en blijft in ontwikkeling. Op dit moment onderzoeken we hoe we gebiedsgericht werken verder kunnen ontwikkelen. Wat blijft is dat je als gebiedscoördinator de spil tussen de gemeente en de dorpen en wijken bent en uiteraard ook het aanspreekpunt voor de diverse andere stakeholders waar we mee samenwerken.

De gebiedscoördinator draagt bij aan de kwaliteit van wonen, leven, ondernemen en werken in de wijken en dorpen. Hierbij is de balans tussen het willen en kunnen essentieel. Je hebt hierin  een adviserende en soms bemiddelende rol. En je legt verbinding tussen ‘buiten en binnen’. 

In deze functie: 

• Heb je een regisserende en adviserende rol bij het opzetten en uitvoeren van gebiedsgerichte agenda’s, waarbij inwoners en gemeente met elkaar samenwerken 

• Zorg je voor verbinding tussen ’buiten’ en ‘binnen’

• Neem je deel aan netwerken met politie en maatschappelijke organisaties

• Stimuleer, faciliteer en volg je de uitvoering van en met bewonersinitiatieven

• Draag je bij aan, adviseer en schrijf je adviezen over beleidsmatige ontwikkelingen zoals gebiedsgericht werken en democratische vernieuwing.

Gebiedsgericht werken is volop in beweging! Zowel qua inhoud, aanpak als de plek in de organisatie. Van jou verwachten wij dat je hierin enthousiast meedenkt en bijdraagt.  

Stimuleringsfonds

We kennen in Coevorden het Stimuleringsfonds, een regeling waarmee we onze inwoners ondersteunen bij het realiseren van plannen en het vergroten van het eigenaarschap. Als gebiedscoördinator ondersteun je de inwoners bij het maken van plannen, maar ook bij het leggen van de verbindingen binnen onze organisatie, daar waar het gaat om gezamenlijke uitvoering. Verder blijf jij het aanspreekpunt voor de inwoners na de realisatie van het project.

Dit ben je?

Wij zoeken een generalist die voldoet aan de volgende functie eisen:  

· Minimaal hbo werk- en denkniveau

· Verbinder en organisator die integraal denkt en werkt

· Samenwerkingsgericht

· Klantgericht

· Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie/vaardigheden

· ‘ademt’ vernieuwing en innovatie

· Politiek-bestuurlijke sensitiviteit

· Kritisch denkvermogen ten aanzien van het participatiebeleid

Wat bieden we?

Groei en ontwikkeling

Wij plaatsen jouw ontwikkeling in de schijnwerpers. Geef je groei een boost met toegang tot onze eigen academie. Jouw ideeën zijn waardevol en krijgen bij ons de ruimte om te floreren.

Flexibel werken

Geniet van de vrijheid om te werken waar jij het meest productief bent. Schakel naadloos tussen thuis en kantoor. Jouw werktijden passen we aan op jouw behoeften, zodat je een optimale balans hebt tussen werk en privé.

Comfortabele Thuiswerkplek

Een inspirerende werkomgeving begint thuis. Wij voorzien je van alles wat je nodig hebt voor een comfortabele werkplek, zodat jij in alle rust en gemak kunt werken. Ook krijg je een thuiswerkvergoeding en hebben we een reiskostenregeling voor als je naar kantoor komt.

Uitdagende Functie

Op basis van kennis en ervaring krijg je een salaris in salarisschaal 10 met een max. bruto salaris van € 5.247,- (excl. IKB), bij een fulltime dienstverband. 

Stabiliteit en Zekerheid

Het gaat om de intentie van een vast contract na eerst een contract van één jaar. Binnen dat jaar onderzoeken we de mogelijkheden om jou een vast contract kunnen bieden. Zo bieden we jou de stabiliteit en zekerheid waar je naar op zoek bent.

Vakantiedagen

Geniet van je vrije tijd met 144 wettelijke en 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren bij een fulltime dienstverband!

Aantrekkelijk Aanvullend Pakket

Profiteer van een uitgebreid aanbod aan aanvullende arbeidsvoorwaarden. Denk aan:

• Pensioenregeling via het ABP

• Betaald ouderschapsverlof

• Een Persoonlijk budget van € 930,- per jaar bij een fulltime dienstverband

• Individueel keuze Budget (IKB) van 17,05% van jouw jaarsalaris

Flexibele Besteding

Het IKB biedt je de mogelijkheid om dit budget naar eigen voorkeur te benutten. Of je nu extra verlofdagen wilt of profiteren van de fietsregeling, de keuze is aan jou!

Pak jij deze kans?

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Judith Veldman, (teamleider economie en leefomgeving) op telefoonnummer 06-31694238 of via Janneke Berends ( HR adviseur) op telefoonnummer 06-31743819. Wij ontvangen je motivatiebrief en je CV graag via onderstaand sollicitatieformulier. Je kunt tot en met 16 juli reageren. De gesprekken vinden plaats op 25 juli.