Gemeente Coevorden helpt met Gemeentepolis inwoners met een smalle beurs

23 november 2023
Algemeen

De gemeente Coevorden wil inwoners die een laag inkomen hebben, helpen om kosten te besparen. Ook als het gaat om de zorgverzekering. Met de Gemeentepolis draagt de gemeente Coevorden maandelijks minimaal € 14,50 en maximaal € 32,00 euro bij in de kosten van een aanvullende zorgverzekering.

Basisverzekering met aanvullende zorgverzekering

Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering af te nemen. De Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering met aanvullende zorgverzekering. De gemeente draagt bij aan de kosten van de aanvullende verzekering. Het gaat om verzekeringen die worden aangeboden door zorgverzekeraars Zilveren Kruis en Univé.

De Gemeentepolis is niet automatisch goedkoper. Misschien is bijvoorbeeld een basisverzekering voldoende. De gemeente adviseert om zelf een weloverwogen keuze te maken.

Wie de Gemeentepolis wil afsluiten, kan dit tot en met 31 december doen.

Verschillende pakketten

Zilveren Kruis en Univé bieden verschillende pakketten aan. 

- Voor alle laagste pakketten geldt een bijdrage van € 14,50 per maand (Zilveren Kruis heeft Optimaal aanvullend 1 + Optimaal Tand 1 ster, Univé Gemeentepakket Compact).

- Voor alle middelste pakketten geldt een bijdrage van € 22,50 (Zilveren Kruis heeft Optimaal aanvullend 2 + Optimaal Tand 1 ster, Univé Gemeentepakket Compleet).

- Voor alle hoogste pakketten geldt een bijdrage van  € 32,00 (Zilveren Kruis heeft Optimaal aanvullend 3 + Optimaal Tand 2 sterren, Univé Gemeentepakket Compleet + € 0,- eigen risico).

Kijk voor alle pakketten, de volledige kosten en voorwaarden op www.gezondverzekerd.nl/coevorden

Inkomensgrens

Iedereen met een inkomen niet hoger dan 110% van de netto bijstandsnorm (inclusief vakantiegeld) kan van alle pakketten gebruik maken. Voor iedereen met een inkomen tot 130% van de netto bijstandsnorm (ook inclusief vakantiegeld) geldt alleen het hoogste pakket. Kijk voor de absolute bedragen op www.gezondverzekerd.nl/coevorden

Hulp

Hulp nodig? Dan zijn er meerdere mogelijkheden:

  • Stuur een e-mail naar devoorzieningenwijzer@mwcoevorden.nl of bel 085-2735256.
  • Maak een afspraak bij de gemeente Coevorden via tel. 14 0524.
  • Maak een afspraak bij Maatschappelijk Welzijn Coevorden door te bellen naar 085-2735256. In Coevorden, aan de Van Eijbergenstraat 5. Of in Schoonoord, aan de Kerklaan 9. 
  • De invulhulp is elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur aanwezig in de Bibliotheek in Coevorden.
  • Humanitas is elke donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur aanwezig in de Ravelijn Verbindt, aan de Linthorst Homanlaan 1 in Coevorden.

Vragen Zilveren Kruis of Univé  

Vragen over Zilveren Kruis? Neem dan contact op via 071 751 00 33. Bel 072 527 7622 voor vragen over Univé. Of bezoek op werkdagen de Univé-winkel, Kasteel 33 in Coevorden.

Datgeldtvoormij.nl

Op www.datgeldtvoormij.nl/coevorden zijn naast de zorgpolis ook het energiecontract, toeslagen en andere regelingen te vergelijken.

Nog meer mogelijkheden om geld te besparen

Naast een besparing op de zorgverzekering, biedt de gemeente Coevorden meer hulp. Kijk daarvoor op www.coevorden.nl/geld-en-energie-besparen