Gemeente Coevorden in 1 dag schoon

10 oktober 2023
Algemeen

Op woensdag 18 oktober wordt de hele gemeente Coevorden in 1 dag schoongemaakt. Vrijwilligers, bedrijven, ambtenaren en meer dan duizend leerlingen van basisscholen uit de hele gemeente gaan aan de slag om zwerfafval op te ruimen. Deze actie is een initiatief van de gemeente Coevorden, Rijkswaterstaat en de Rubbiz Foundation. Het doel van ‘Gemeente Coevorden in 1 dag schoon’ is, naast een schone gemeente, bewustwording creëren. Het is één van de acties van de gemeente rond het thema afval. Ook wordt er al voorlichting gegeven op scholen en kunnen inwoners gratis spullen lenen om zwerfafval op te ruimen.

Aftrap door burgemeester Bergsma

De actiedag wordt door burgemeester Renze Bergsma afgetrapt op het schoolplein van CBS de Schutse in Aalden. Samen met de leerlingen van de drie basisscholen in Aalden geeft hij het startsein. Tijdens deze dag gaan ook de Cleanclowns, Nico met zijn kliko en een afvalcoach van Area Reiniging langs de basisscholen. In totaal doen er 22 scholen uit de gemeente Coevorden mee. Onder begeleiding van docenten, ouders en vrijwilligers gaan zij, gewapend met een grijper en afvalzakken, de buurt schoonmaken. 

Burgemeester Bergsma over het belang van deze actiedag: “Gemeente Coevorden in 1 dag schoon is een heel mooi initiatief dat bijdraagt aan een schonere omgeving voor ons allemaal. We zijn ontzettend blij met het grote aantal deelnemende scholen. Samen gaan we op 18 oktober én vooral ook daarna voor een schone gemeente, zonder zwerfafval!”

Rubbiz app

Tijdens de actiedag wordt er gewerkt met de Rubbiz app. In deze innovatieve app kan worden aangegeven waar zwerfafval is opgeruimd door foto’s te 
uploaden. Per opgeruimd stuk gaat er geld naar een goed doel. Meer informatie leest u op de website van 'In 1 dag schoon'.