Gemeente Coevorden organiseert culturele dagtocht naar Nordhorn

03 augustus 2023
Algemeen

Acrobatiek in Nordhorn.

Genieten van een culturele dagtocht per bus naar Nordhorn? Dat kan op zaterdag 2 september. De gemeente Coevorden nodigt belangstellenden uit een bezoek te brengen aan de Duitse voormalige textielstad. De dagtocht is één van de activiteiten ter viering van het 60-jarig bestaan van de Stedenband Coevorden-Nordhorn. Deelname is € 10 per persoon.

De bus vertrekt op 2 september om 10.00 uur uit het centrum van Coevorden. Rond 11.00 uur is de aankomst bij Kulturzentrum Alte Weberei in Nordhorn. Daar wordt u ontvangen door burgemeester Thomas Berling van Nordhorn en Achim Haming van het stedenbandcomité.

Alte Weberei en Museumfabrik

Aansluitend kan een bezoek worden gebracht aan de Museumfabrik (entree inbegrepen). Snorrende spinmachines en klepperende weefgetouwen, geluiden van de voormalige textielstad, zijn daar nog steeds te horen. Voormalige textielwerkers laten aan historische, draaiende textielmachines het volledige productieproces van de katoenverwerking tot aan het weven van een stof zien.

Straßenkulturfest

De gezellige binnenstad van Nordhorn ligt op ongeveer 2 à 3 minuten lopen vanaf de Museumfabrik. Daar begint om 13.00 uur het Straßenkulturfest, dat elk jaar wordt gehouden. Een spektakel met acrobatiek, straattheater, magie, slapstick, clowns en heel veel meer!

Om 17.00 uur vertrekt de bus weer uit Nordhorn, om rond 18.00 uur terug te keren in Coevorden.

Optioneel

De lunch is niet bij de reis inbegrepen, dat geeft u de gelegenheid zelf een keuze te maken uit de gezellige restaurants in de stad. ’s Middags kunt u ook een rondvaart maken over de Vecht of een bezoek brengen aan de Städtische Galerie.

Aanmelden

Aanmelden voor de dagtocht kan tot 25 augustus. Stuur daarvoor een e-mail naar bedrijven@coevorden.nl. U krijgt een bevestigingsmail met daarin de betaalgegevens en de opstaplocatie. De bijdrage is € 10 per persoon, kinderen tot 16 jaar mogen gratis mee.

Ontstaan stedenband

Op 23 april 1963 sloten de gemeenten Nordhorn en Coevorden een overeenkomst om de vriendschappelijke banden aan te halen en te verdiepen. De directe aanleiding daarvoor was de opening van een nieuwe weg tussen Coevorden, Esschebrügge en Vorwald: De Bundesstrasse 403, ook wel ‘Coevorder Dam’ genaamd.

Dit jaar vieren de beide gemeenten het 60-jarig bestaan van deze stedenband. Zo waren bij de Historische Havendagen 55 bezoekers uit Nordhorn per bus bij ons in Coevorden te gast.