Gemeente doet beroep op inwoners die huishoudelijke hulp via Wmo ontvangen

25 mei 2023
Algemeen

Op dit moment zijn er in ons land in verschillende sectoren tekorten aan medewerkers. Onder andere zorgaanbieders hebben momenteel niet voldoende medewerkers om alle klanten van hulp te voorzien. Dit speelt helaas ook in de gemeente Coevorden.

Het tekort aan medewerkers kan een aantal gevolgen hebben, onder andere voor diegenen die huishoudelijke hulp via de Wmo hebben. Het kan zijn dat u een langere tijd op de wachtlijst staat voordat er hulp beschikbaar is. Ook kan het voorkomen dat er geen vervanging mogelijk is bij ziekte of vakantie.

Alternatieven

Om te voorkomen dat diegenen die hulp echt niet zelf kunnen regelen en/of betalen lang op de wachtlijst staan en daardoor in de knel komen, vragen wij om kritisch te kijken naar uw eigen situatie. 

•          Heeft u al hulp en bent u misschien ook geholpen met minder ondersteuning? 

•          Wilt u voor ondersteuning rondkijken binnen uw eigen sociale netwerk?

•          Kunt u wellicht een beroep doen op de ondersteuning die wordt geboden vanuit Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC)? MWC is bereikbaar via 085 273 5256 

•          Wist u dat de gemeente onafhankelijke cliëntondersteuners heeft? Zij kunnen samen met u onderzoeken of en hoe u de problemen die u ervaart zelf zou kunnen oplossen. Kijk voor meer informatie op onze pagina

•          U kunt  een ergotherapeut inschakelen om samen met u te onderzoeken of en hoe u de praktische problemen die u ervaart zelf zou kunnen oplossen.