Heeft uw grijze container al een chip?

12 maart 2024
Algemeen

Vanaf 1 januari 2025 introduceert de gemeente Coevorden een tarief op restafval. Als inwoner betaalt u vanaf volgend jaar per lediging van uw grijze restafvalcontainer. Area Reiniging maakt gebruik van chips in de containers om het aantal ledigingen te kunnen registreren. Vanaf april rijdt Area met een liftstop bij het legen van uw grijze restafvalcontainer, om in kaart te brengen welke containers nog gechipt moeten worden. Moet uw container (opnieuw) gechipt worden, dan hangt Area een label aan uw container. Uw container wordt gewoon geleegd.

Liftstop

De meeste containers zijn al voorzien van een slimme chip. Zo’n chip is iets groter dan een euromunt en wordt aan de zijkant van de container geplaatst. Problemen zoals een kapotte chip of het ontbreken ervan worden pas ontdekt wanneer Area vanaf april met liftstop gaat rijden. Is uw container niet (meer) gechipt, dan wordt er een label aan uw container gehangen. Op dat label staat wat Area gaat doen om uw container te chippen en wat u hiervoor moet doen. Uw container wordt gewoon geleegd.

Let op! Vanaf oktober is het belangrijk dat uw container is gechipt, anders wordt deze niet meer geleegd.

Chip gekoppeld aan uw adres

De chip op uw container heeft een uniek nummer dat is gekoppeld aan uw adres, niet aan een persoon. Met deze gegevens kunnen wij straks het aantal ledigingen per huishouden registreren. Dit is belangrijk voor uw jaarlijkse belastingafrekening, vanaf 2025. Ook kan Area hierdoor efficiëntere routes plannen, waardoor CO2-uitstoot wordt geminimaliseerd.

Tarief

Binnenkort volgt meer informatie over het tarief op restafval. We nemen u graag mee in wat een tarief op restafval precies inhoudt en wat dit voor u betekent. Zo bent u straks goed voorbereid.