Informatiepunt geheugenproblemen ‘De Hoofdzaak’ opent deuren

08 januari 2024
Algemeen

Het informatiepunt geheugenproblemen De Hoofdzaak in Coevorden.

Het nieuwe informatiepunt voor geheugenproblemen ‘De Hoofdzaak’ opent op dinsdag 16 januari de deuren aan de Meindert van der Thijnensingel 4 in Coevorden. Iedereen is welkom om die middag van 13.00 tot 16.00 uur een kijkje te nemen. 

Daarna is het informatiepunt elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur geopend (met uitzondering van vakantieperiodes en feestdagen). 

Dementievriendelijke gemeente

In het najaar van 2018 ondertekende de gemeente Coevorden het convenant ‘Dementievriendelijk Drenthe’. In een dementievriendelijke gemeente voelen mensen met dementie en hun naasten zich gezien en gesteund. Inwoners, bedrijven, verenigingen en de gemeente Coevorden: iedereen in de gemeente Coevorden draagt een steentje bij.

Behoefte aan ontmoetingsplek

Stichting Alzheimer Café Coevorden verzorgt al jarenlang met veel toewijding een maandelijks Café, waarbij diverse onderwerpen aan bod komen met als rode draad de ziekte van Alzheimer. Daarnaast groeide de behoefte aan een ontmoetingsplek waar ervaringen, advies en informatie over zorg en ondersteuning met elkaar kan worden gedeeld. 

Informatie inwinnen

In de fase voor de diagnose Alzheimer maken mensen zich volgens de initiatiefnemers vaak veel zorgen. Ze merken dat ze dingen vergeten. Of een partner of familielid ziet dat hun gedrag verandert. Soms is er sprake van beginnende dementie, maar er kan ook een andere oorzaak zijn. Daarom is het belangrijk erover te praten en informatie in te winnen. Dat kan in het nieuwe informatiepunt voor geheugenproblemen. 

De locatie wordt gerund door vrijwilligers met een zorgachtergrond. 

Voor meer informatie over De Hoofdzaak: bel 0524- 522844 of stuur een e-mail naar hoofdzaakcoevorden@gmail.com

De Hoofdzaak is op Facebook te vinden door te zoeken op Dehoofdzaakcoevorden.