Juridisch Adviseur

Over de vacature

Openingsdatum
28 maart 2024
Sluitingsdatum
21 april 2024
Uren per week
32-36
Salaris
€ 5247
Vakgebied
Juridisch
Opleidingsniveau
WO, HBO

De gemeente Coevorden is een organisatie die betrokken is bij de omgeving en waar met elkaar gelachen én hard gewerkt wordt. Waar mensen werken in een mooie mix van jong en oud en diverse achtergronden. Waar je kunt leren, groeien en ontwikkelen. En waar je veel verantwoordelijkheid krijgt vanaf dag één.’

Pak jij je kans in Coevorden? Je bent van harte welkom als:

Juridisch adviseur

Team

Het team Advies en Middelen is een veelzijdig én actief team van ongeveer 50 medewerkers verdeeld over de clusters Juridische Zaken & Inkoop, HR, Bestuurssecretariaat en Financiën, Auditing & BI. In deze rol werk je binnen het cluster Financiën, Auditing & BI. Bovendien maak je deel uit van een organisatie die volop in ontwikkeling is. Flexibiliteit en datagedreven werken staan daarbij centraal; je gaat werken in een dynamische organisatie waar geen dag hetzelfde is en we flinke stappen maken!

Onze organisatie is volop in ontwikkeling en dat geldt ook voor dit cluster. We werken hard aan een meer wendbare organisatie waar we steeds meer data gedreven willen werken en daarmee ons voordeel doen. We werken aan de toekomst van onze gemeente. Een transparante en objectieve juridische basis voor de besluitvorming is ontzettend belangrijk. Om daar te komen is ons juridisch cluster een sterke interne ondersteunende partij.

Wat ga je doen?

Als een tweedelijns adviseur ben jij de expert die klaarstaat met advies, zowel gevraagd als ongevraagd. In de gemeente ben jij ondersteunend voor alle teams en bestuursorganen, waarbij je een breed scala aan onderwerpen behandelt.

Je dag kan variëren van het controleren van overeenkomsten tot het helpen bij privacyvraagstukken, het beoordelen van subsidieregelingen of zelfs het adviseren over nieuwe beleidsregels.

Wat jou echt aanspreekt, is dat je in alle hoeken van de organisatie actief bent. Dit laat je juridische hart sneller kloppen. Je adviseert over alle beleidsterreinen van de gemeente, met een speciale focus op privacy, overeenkomsten, subsidies, mandaat en juridische procedures. Ook neem je deel aan interne overleggen om jouw juridische expertise in te brengen.


Wie ben je?

Als een nieuwsgierige en vooruitstrevende adviseur met een frisse kijk, begrijp je dat rigide regels niet altijd de beste oplossing bieden. Je bent eerder geneigd om het gesprek aan te gaan en standpunten in te nemen. In deze rol werk je nauw samen met het bestuur en ben je een waardevolle gesprekspartner voor diverse juridische vraagstukken. Je denkt in oplossingen en blinkt uit in het communiceren en afstemmen met verschillende partijen, terwijl je energiek en enthousiast de veelzijdigheid van je werkdagen omarmt.

De mogelijkheid om te sparren en samen te werken is even belangrijk als je vermogen om zelfstandig vraagstukken aan te pakken. Je brengt actuele ervaring als juridisch adviseur mee en hebt inzicht in juridische kaders binnen de overheid. Complexe uitdagingen pak je vastberaden aan met initiatief en een positieve kijk op het leven.

Jouw kracht ligt in het leggen van een stevige, transparante juridische basis voor besluitvorming. Je bent ervaren en stevig geworteld in de juridische wereld, maar jouw kijk is breed en integraal. Hierdoor ben je in staat om mee te praten over diverse juridische kwesties. Je denkt in mogelijkheden, zoekt naar oplossingen en weegt risico's zorgvuldig af.

Je hebt een hbo werk- en denkniveau en bouwt voort op je juridische opleiding. Je expertise in zowel bestuurs- als privaatrecht blijkt uit je werkervaring en opleiding. Je hebt een grondige kennis van relevante wetgeving, waaronder de Gemeentewet, Algemene wet bestuursrecht, Burgerlijk Wetboek en Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Wat bieden we?
Groei en ontwikkeling

Jouw ontwikkeling staat in de schijnwerpers. Geef je groei een boost met toegang tot onze eigen academie. Jouw ideeën zijn waardevol en krijgen bij ons de ruimte om te floreren.

Flexibel werken

Geniet van de vrijheid in werktijden en schakel naadloos tussen thuis en kantoor, voor een optimale balans tussen werk en privé.

Comfortabele thuiswerkplek

Een inspirerende werkomgeving begint thuis. Wij voorzien je van alles wat je nodig hebt voor een comfortabele werkplek, zodat jij in alle rust en gemak kunt werken. Ook krijg je een thuiswerkvergoeding en hebben we een reiskostenregeling voor als je naar kantoor komt.

Uitdagende functie

Op basis van kennis en ervaring krijg je een salaris in salarisschaal 10 met een max. bruto salaris van € 5.247,- bij een fulltime dienstverband.

Stabiliteit en zekerheid

Hoewel het een structurele functie betreft, werken we eerst met een tijdelijk contract om elkaar te leren kennen. Bij goed functioneren wordt dit contract aansluitend omgezet in een vast contract. Zo bieden we jou de stabiliteit en zekerheid waar je naar op zoek bent.

Vakantiedagen

Geniet van je vrije tijd met 144 wettelijke en 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren bij een fulltime dienstverband!

Aantrekkelijk aanvullend pakket

Profiteer van een uitgebreid aanbod aan aanvullende arbeidsvoorwaarden. Denk aan:

  • Pensioenregeling via het ABP
  • Betaald ouderschapsverlof
  • Een Persoonlijk budget van € 930 per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband
  • Individueel keuze Budget (IKB) van 17,05% van jouw jaarsalaris

Wil je meer weten?

Dat mag altijd, wij beantwoorden je vragen graag! Een telefoongesprek van een minuut of tien kan voor jou en ons het verschil maken. Bel daarom gerust met Marieke Heeremans-Weken (06-52533418). De gesprekken vinden plaats op donderdag 25 april.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Wil je meer weten over werken bij de gemeente Coevorden en hoe onze collega’s werken bij ons ervaren? Kijk dan op www.coevorden.nl/vacatures.