Jurist Omgevingsrecht

Over de vacature

Openingsdatum
30 april 2024
Sluitingsdatum
19 mei 2024
Uren per week
32-36
Salaris
€ 3558 - € 5247
Salarisschaal
10
Vakgebied
Juridisch
Opleidingsniveau
HBO

‘De gemeente Coevorden is een organisatie die betrokken is bij de omgeving en waar met elkaar gelachen én hard gewerkt wordt. Waar mensen werken in een mooie mix van jong en oud en diverse achtergronden. Waar je kunt leren, groeien en ontwikkelen. En waar je veel verantwoordelijkheid krijgt vanaf dag één.’

Pak jij je kans in Coevorden? Je bent van harte welkom!

Wij zoeken een:

Jurist Omgevingsrecht

(Voor de periode van 1 jaar, met intentie tot een vast dienstverband)


Ben jij een ervaren Jurist met een passie voor Omgevingsrecht? Heb je diepgaande kennis van wet- en regelgeving en ben je bekwaam in het oplossen van (complexe) juridische vraagstukken? Dan zoeken wij jou!


Als Jurist Omgevingsrecht bij de Gemeente Coevorden ben je een waardevolle aanvulling op ons dynamische team. In het team omgevingsontwikkeling houden wij ons bezig met ruimtelijke ontwikkeling, omgevingsvergunningen en handhaving.


Lees snel verder!

Team
Het team Omgevingsontwikkeling van de gemeente Coevorden is een organisatie die betrokken is bij de omgeving en waar met elkaar gelachen én hard gewerkt wordt. Waar mensen werken in een mooie mix van jong en oud en diverse achtergronden. Waar je kunt leren, groeien en ontwikkelen. En waar je veel verantwoordelijkheid krijgt vanaf dag één.

Wat ga je doen?

Als jurist Omgevingsrecht ben je verantwoordelijk voor het behandelen van juridische procedures. Wij zijn op zoek naar een jurist die specialisatie heeft voor handhaving. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en behandelen van handhavingsprocedures. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor bezwaar- en beroepsprocedures. Je kunt ook generalistisch ingezet worden, voor juridisch advies over omgevingsvergunningen of ruimtelijke ordening.

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Je behandelt de bezwaar- en (hoger)beroepsprocedures en vertegenwoordigt de gemeente hierin;
  • Het opzetten en behandelen van handhavingsprocedures;
  • Sparringpartner voor je collega bij beoordeling van vraagstukken op jouw vakgebied;
  • Samenwerken met verschillende disciplines binnen de gemeente en externe partijen zoals de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD).

Wie zoeken we?

Ben jij een juridische professional met een passie voor het bestuursrecht en omgevingsrecht? Wij zijn op zoek naar jou! Bij voorkeur heb je een afgeronde juridische opleiding op minimaal hbo-niveau en beschik je over actuele kennis van bestuursrecht en bijbehorende procedures, evenals het omgevingsrecht.

Idealiter heb je ervaring opgedaan binnen de overheid en ben je bekend met de werkzaamheden in een gemeentelijke context als Jurist Omgevingsrecht. Het is essentieel dat je een diepgaande kennis hebt van relevante wet- en regelgeving en dat je analytisch sterk bent. Je bent resultaatgericht en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Als teamspeler kun je zelfstandig werken en ben je in staat om effectief samen te werken in een multidisciplinair team. Stressbestendigheid en het vermogen om deadlines te halen zijn vanzelfsprekend voor jou. Klinkt dit als jouw volgende uitdaging? Solliciteer nu en maak deel uit van ons enthousiaste team!

Wat bieden we?

Groei en ontwikkeling

Wij plaatsen jouw ontwikkeling in de schijnwerpers. Geef je groei een boost met toegang tot onze eigen academie en externe instituten. Jouw ideeën zijn waardevol en krijgen bij ons de ruimte om te floreren.

Flexibel werken

Geniet van de vrijheid om te werken waar jij het meest productief bent. Schakel naadloos tussen thuis en kantoor. Jouw werktijden passen we aan op jouw behoeften, zodat je een optimale balans hebt tussen werk en privé.

Comfortabele Thuiswerkplek

Een inspirerende werkomgeving begint thuis. Wij voorzien je van alles wat je nodig hebt voor een comfortabele werkplek, zodat jij in alle rust en gemak kunt werken. Ook krijg je een thuiswerkvergoeding en hebben we een reiskostenregeling voor als je naar kantoor komt.

Uitdagende Functie

Deze functie staat open voor 32/36 uren per week. We stemmen jouw salaris af op je kennis en ervaring, Afhankelijk van je kennis en ervaring krijg je een salaris conform schaal 10 (tot maximaal €5.247,- bruto bij een volledig dienstverband);

Stabiliteit en Zekerheid

Na een jaarcontract is een vast dienstverband onze intentie. Zo bieden we jou de stabiliteit en zekerheid waar je naar op zoek bent.

Vakantiedagen

Geniet van je vrije tijd met 144 wettelijke en 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren bij een fulltime dienstverband!

Aantrekkelijk Aanvullend Pakket

Profiteer van een uitgebreid aanbod aan aanvullende arbeidsvoorwaarden. Denk aan:

  • Pensioenregeling via het ABP;
  • Betaald ouderschapsverlof;
  • Individueel keuze Budget (IKB) van 17,05% van jouw jaarsalaris;
  • Een Persoonlijk budget boven op jouw IKB van € 930 per jaar bij een fulltime dienstverband.

Flexibele Besteding

Het IKB biedt jou de mogelijkheid om dit budget naar jouw voorkeur te benutten. Of je nu extra verlofdagen wilt, wilt sparen voor later of wilt profiteren van de fietsregeling, de keuze is aan jou!

Pak jij deze kans?

Wij beantwoorden je vragen graag. Een telefoongesprek van een minuut of 10 kan het verschil maken. Neem daarom gerust contact op met Jos Kruit, teamleider Omgevingsontwikkeling, tel.nr. 06-15 24 23 30 of Janneke Berends, HR adviseur tel.nr. 06-31 74 38 19.

Gelijk solliciteren mag natuurlijk ook! Je persoonlijke motivatie voor deze functie én je CV ontvangen wij graag! Je kunt reageren tot en met zondag 19 mei. De eerste gespreksronde staat gepland op woensdag 29 mei.

Wil je meer weten over werken bij de Gemeente Coevorden en hoe collega’s werken bij ons ervaren? Kijk dan op www.coevorden.nl/vacatures.


Koffiemoment

Ben je benieuwd naar onze organisatie, maar weet je nog niet zeker of je ook gelijk wilt solliciteren? Dán is een koffiemoment een leuke manier om een ‘kijkje’ te kunnen nemen in onze organisatie. Wij maken graag een afspraak met je voor een persoonlijk koffiemoment in Coevorden. Meld je hiervoor aan via solliciteren@coevorden.nl.