Laaggeletterdheid

logo amrd

Nieuw plan aanpak laaggeletterdheid Arbeidsmarkt Regio Drenthe (AMRD)

Voor de periode 2021 tot en met 2024 hebben de AMRD-gemeenten, waaronder Coevorden, onlangs een zestal ambities uitgesproken. De zes ambities komen voort uit het vervolg op het Programma Tel mee met Taal van de landelijke overheid. Een belangrijke rol in de uitvoering ligt bij arbeidsmarktregio’s en gemeenten. Het Rijk stelt hiervoor voor de periode 2020-2024 middelen ter beschikking. Voorwaarde is dat er een regionaal plan opgesteld wordt.

Lees meer
wilma panman

Spreekgroep Coevorden mooie samenwerking tussen gemeente en Drenthe College

Spreken, luisteren en doen. Dat staat centraal in de Spreekgroep Coevorden. Als de coronamaatregelen vanaf half januari 2021 een beetje meewerken wordt er rond die tijd gestart met zes cursisten. Coördinator Wilma Panman van het Drenthe College vertelt er meer over. Samen met Steffie van Schilt, klantmanager voor vergunninghouders en haar collega’s bij de gemeente Coevorden, bedacht ze de Spreekgroep.

Lees meer
scoor-een-boek

Scoor een boek!

Scoor een boek! is een project van de maatschappelijke Stichting Naoberschap United van FC Emmen. Zij organiseren maatschappelijke projecten waar ze medemensen mee helpen.

Lees meer
ketensamenwerking

Update ketensamenwerking

Leden van de kerngroep laaggeletterdheid helpen mee met het maken van beleid om laaggeletterdheid in de gemeente Coevorden terug te dringen. Zij kwamen onlangs bij elkaar om te kijken hoe de  ketensamenwerking verder verbeterd kan worden. 

Lees meer
Boeken

Toolkit Empowerment

In de Toolkit zitten voorbeelden van organisaties die cursussen Empowerment inzetten. Previews van de cursussen en tips helpen om ook zelf aan de slag te gaan met Empowerment

Lees meer
Tijd voor Taal

Terugblik week van Alfabetisering

Tijdens de Week van de Alfabetisering  van 9 september t/m 13 september 2019 was er extra aandacht voor laaggeletterdheid. In deze week werden er verschillende evenementen georganiseerd.

Lees meer