Provinciale voorleesfinale in Coevorden!

Op 15 april 2020 komen de voorleesfinales voor basisscholen en voortgezet onderwijs van Drenthe naar Theater Hofpoort in Coevorden! De gemeente waar een grote ambitie ligt als het gaat om het terugdringen van laaggeletterdheid en de gemeente waarin de landelijke voorleeskampioen 2019 woont.

Sinds mei dit jaar hebben wij namelijk een Nederlands kampioen voorlezen in onze gemeente: Yosan Wegihu Teame van CBS De Fontein uit Sleen. Een extra prestatie omdat Yosan pas 7 jaar in Nederland woont. Als 4-jarige kwam ze in 2012 met haar moeder naar Nederland, na een inspannende en angstige vlucht uit haar vaderland Eritrea. Daar werd ze herenigd met haar vader, die twee jaar eerder vluchtte.

De voorleeswedstrijd is een jaarlijks terugkerende wedstrijd. Door mee te doen, ervaren kinderen op een speelse manier dat voorlezen leuk en waardevol is. Kinderen leren veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. Als gemeente werken we ook samen met onder andere de bibliotheek, scholen en kinderopvangpartijen om meer kinderen te laten lezen.