Laatste nieuws gemeentelijke opvanglocatie Ossehaar C in Coevorden

Op deze pagina leest u het laatste nieuws over de gemeentelijke opvanglocatie Ossehaar C in Coevorden.

Nieuwsbericht 27 september 2022 - Burendag bij Opvanglocatie Ossehaar

Op 24 september vierde Ossehaar C burendag. Na een bakje koffie en een stukje heerlijke Oekraïense taart, gingen de bewoners aan de slag met het klaar maken van de nieuwe units. Ook kwam onze buurtsportcoach nog even langs voor wat sport en spel. De dag werd afgesloten met een gezamenlijke barbecue. 

Nieuwsbericht 20 september 2022 - Burendag bij opvanglocatie Ossehaar

Op 24 september is het Nationale Burendag. Ook de opvanglocatie Ossehaar viert burendag. Wil je ook onder het genot van een bakje koffie kennis maken met jouw nieuwe buren uit de Oekraïne? Kom dan op 24 september (met je eigen mok!) tussen 11.00 en 13.00 naar de Opvanglocatie Ossehaar.

Nieuwsbericht 18 augustus 2022 - Workshop Graffiti voor Oekraïnese kinderen

Gisteren mochten ook de Oekraïense kinderen in de Coevorder wijk Ossehaar meedoen aan een workshop Graffiti. Vorige week werd die al georganiseerd in de opvanglocatie in Sleen. De kinderen gingen enthousiast aan de slag. Mooi om deze blije koppies te zien na alles wat zij in hun eigen land hebben meegemaakt. De workshop werd gegeven door Music & Art by Ka uit Emmen in samenwerking met de Buurtsportcoaches Gezond Coevorden.

Nieuwsbericht 16 augustus 2022 - Taalvrijwilliger Carla helpt Oekrainse vluchtelingen Ossehaar

Vrijwilliger Carla Vroklage vindt het prachtig om vluchtelingen te helpen om de Nederlandse taal te leren. Wij interviewden haar. Je vind het interview op onze nieuwspagina. 

Nieuwsbericht 12 augustus 2022 - Mooie afbeeldingen op de woonunits en plaatsing tent

Op initiatief van woningcoporatie Domesta worden de woonunits de komende weken beplakt met mooi afbeeldingen. Daardoor passen ze beter in de omgeving. 
Om schaduw te creëren is een grote strechtent geplaatst door de medewerkers van de buitendienst. 

 

Nieuwsbericht 10 augustus 2022 - Inwoners schenken zwembad en trampoline

Inwoners schonken een zwembad en trampoline aan de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen op Ossehaar C. Ze hielpen mee om het zwembad en de trampoline gebruiksklaar te maken. Binnen een mum van tijd werden die door de kinderen 'in beslag genomen'. Blije gezichten! Het HOC (Hervormd Ontmoetingscentrum Coevorden) stelde een flinke hoeveelheid spelletjes, kopjes, glazen en soepkommen beschikbaar voor de vluchtelingen. En Maatschappelijk Welzijn Coevorden bracht lepels, vorken en messen langs!

Nieuwsbericht 1 juli 2022 - Picknickbanken geplaatst

De Lions Club Coevorden plaatste op 1 juli picknickbanken bij de opvanglocatie Ossehaar C. Zij schonken de opvanglocaties Ossehaar en Sleen een aantal picknickbanken. De Lions Club geeft inwoners en organisaties ondersteuning waar het nodig is. Meestal kiezen ze iets waarbij ze zelf de handen uit de mouwen moeten steken. Zo ook in Ossehaar. Op 1 juli hebben zij gezamenlijk een aantal picknickbanken in elkaar gezet. De picknickbanken kunnen worden gebruikt door de Oekraïners op de opvanglocatie. 

Nieuwbericht 20 juni 2022 - Open huis druk bezocht

Het open huis op zaterdag 18 juni werd druk bezocht. Tussen 10 en 12 uur was het een drukte van belang. Direct omwonenden en inwoners uit de omliggende wijken namen een kijkje in de woonunits. Veel leden van de gemeenteraad maakten van de gelegenheid gebruik om ter plekke te kijken en het gesprek met de inwoners aan te gaan. Het was een mooie gelegenheid om te kijken hoe de gemeente de huisvesting voor de vluchtelingen heeft opgepakt en daarover uitleg te geven. Daarvan maakte ook de aanwezige pers gretig gebruik. Onder meer RTV Drenthe maakte een reportage.   De verwachting is dat begin juli de eerste vluchtelingen op deze locatie gehuisvest kunnen worden.  

Nieuwsbericht 13 juni 2022 - Aanstaande zaterdag open huis 

Op zaterdag 18 juni kunnen omwonenden en iedereen die is geinteresseerd een kijkje nemen in de woonunits. Dat kan van 10.00 uur tot 12.00 uur. Onder het genot van een kopje koffie, thee of fris. 
U bent van harte welkom. Kijk voor meer informatie in het nieuwsbericht op Coevorden.nl 

Nieuwsbericht 19 mei 2022 - Inwoners ontvangen brief 

Vandaag verstuurde de gemeente Coevorden alle inwoners van de wijken Ossehaar, Klinkenvlier en deel van buurtschap Pikveld en brief met meer informatie over de opvanglocatie.
In een bijlage wordt de planning voor de woningbouw in Ossehaar C toegelicht.

Op zaterdag 18 juni kunnen inwoners van 10.00 tot 12.00 uur een kijkje nemen in en rond de woonunits. 
Je vindt hier de PDFbrief en de PDFbijlage.  

 

Nieuwsbericht 12 mei 2022 - Eerste woonunits geplaatst

Leverancier Ela leverde vandaag de eerste woonunits. Vandaag en morgen worden er 10 geplaatst. Aankomende week worden deze op het leidingennetwerk aangesloten. We verwachten medio juni de eerste woonruimte vrij te geven. 

 

Nieuwsbericht 11 april 2022 - Start voorbereidingen plaatsing woonunits

Op dinsdag 12 april startten de voorbereidingen voor de plaatsing van 40 tijdelijke woonunits op een gedeelte van het terrein Ossehaar C in Coevorden.

Met deze units kan de gemeente huisvesting bieden aan zo’n 120 vluchtelingen. Het gaat om een deel van het terrein Ossehaar C, tegenover de speelweide, aan weerszijden van de Jan Frowijnstraat.

Voor de opvang in Ossehaar C werkt de gemeente samen met woningcorporatie Domesta. Zij willen hulp bieden bij de huisvesting van vluchtelingen en hadden de mogelijkheid om woonunits te huren. Ook wil Domesta ter plekke ondersteuning bieden als het gaat om de begeleiding van de vluchtelingen. De eerste units worden naar verwachting medio mei geleverd. We verwachten medio juni de eerste vluchtelingen op deze locatie te kunnen huisvesten.