Laatste nieuws gemeentelijke opvanglocatie Protestantse kerk Sleen

Op deze pagina lees u het laatste nieuws over de gemeentelijke opvanglocatie Protestantse kerk in Sleen.

Nieuwsbericht 19 mei 2022 Deuren opvanglocatie op 24 mei open voor publiek

De opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in de Ontmoetingskerk in Sleen is zo goed als klaar voor de ontvangst van de eerste vluchtelingen. Er is met man en macht gewerkt om de vluchtelingen een zo comfortabel mogelijk verblijf te bieden. Leden van de Protestantse gemeente Sleen, andere vrijwilligers, de aannemer en medewerkers van de gemeente waren daar de afgelopen tijd druk mee. Aanstaande dinsdag 24 mei kunt u zelf zien hoe de locatie er van binnen uit ziet.

De locatie wordt naar verwachting kort na 24 mei aan de VRD (Veiligheidsregio Drenthe) vrijgegeven voor ontvangst van de vluchtelingen. Op dinsdag 24 mei bieden we daarom, aan iedereen die interesse heeft, de gelegenheid om een kijkje te nemen in de ingerichte ruimtes van deze opvanglocatie. U kunt dan ook kennismaken met de locatiemanagers. En er is gelegenheid om vragen te stellen. Ook is er iemand van het Steunpunt Vrijwilligers van Maatschappelijk Welzijn Coevorden voor als u straks als vrijwilliger de helpende hand wilt bieden.

Op dinsdag 24 mei, tussen 17.00 en 19.00 uur staan de deuren van de Ontmoetingskerk aan de Koepen 1 in Sleen wagenwijd open voor iedereen die er een kijkje wilt nemen!

Nieuwsbericht 21 april 2022 Kerk in Sleen bereid zich voor op Oekraïense vluchtelingen

Rond half mei verwachten we de eerste Oekraïense vluchtelingen waarvoor de Protestantse gemeente de kerk aan de Koepen in Sleen beschikbaar stelt. RTV Drenthe kwam op bezoek en maakte er een nieuwsitem van.