Laatste nieuws gemeentelijke opvanglocatie Protestantse kerk Sleen

Op deze pagina lees u het laatste nieuws over de gemeentelijke opvanglocatie Protestantse kerk in Sleen.

Nieuwsbericht 8 november Burenavond Opvanglocatie Sleen

Op 2 november was er een burenavond op de opvanglocatie in Sleen. Het was een leuke avond waarbij bewoners, buren en vrijwilligers samen kwamen om te praten, te genieten van lekker eten en elkaars verhalen te horen! 

Nieuwsbericht 10 oktober interview Corine van Tilburg

Sinds de zomervakantie geeft Corine van Tilburg Nederlandse les aan Oekraïense vluchtelingen. Haar buren Brigitte en Hamid ondersteunen haar. Elke maandagavond is ze in de opvanglocatie in Sleen te vinden. Zij geeft les aan ongeveer 15 fanatieke studenten. Ze zijn elke les van de partij en doen vol enthousiasme mee aan haar lessen. Klik hier voor het volledige interview. 

Nieuwsbericht 10 augustus Workshop Graffiti 

Kleurrijke plaatjes, veel deelnemers en enthousiaste mensen! Gisteren was er een workshop graffiti bij het opvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen in de kerk in Sleen. De workshop werd gegeven door Music & Art by Ka in samenwerking met de Buurtsportcoaches Gezond Coevorden. Leuk dat Oekraïense jeugd en jeugd uit Sleen samen meededen! In het nieuwsoverzicht op de facebookpagina van de gemeente Coevorden vind je de foto's. 

Nieuwsbericht 2 juni 2022 Eerste vluchtelingen verwelkomd

Deze week zijn de eerste vluchtelingen in Sleen gearriveerd. Woensdagavond (1 juni) werden 2 gezinnen en in totaal 8 personen verwelkomd. 

Nieuwsbericht 27 mei 2022 Locatie vrijgegeven voor opvang

Afgelopen dinsdag stonden de deuren van de Ontmoetingskerk wagenwijd open voor iedereen die een kijkje wilde nemen. Daarvan is door veel mensen gebruik gemaakt. Het was druk.
De bezoekers gaven aan onder de indruk te zijn van wat er in die korte tijd is gedaan om de kerk gereed te maken voor de opvang. En nu is het wachten op de eerste vluchtelingen. Vandaag is de locatie vrijgegeven aan de VRD. De vluchtelingen komen Nederland binnen op centrale plekken en worden vervolgens 'toegewezen' aan opvanglocaties die aan de VRD zijn vrijgegeven. Zodra de eerste vluchtelingen zijn gearriveerd laten we dat op deze plek weten. 

Nieuwsbericht 19 mei 2022 Deuren opvanglocatie op 24 mei open voor publiek

De opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in de Ontmoetingskerk in Sleen is zo goed als klaar voor de ontvangst van de eerste vluchtelingen. Er is met man en macht gewerkt om de vluchtelingen een zo comfortabel mogelijk verblijf te bieden. Leden van de Protestantse gemeente Sleen, andere vrijwilligers, de aannemer en medewerkers van de gemeente waren daar de afgelopen tijd druk mee. Aanstaande dinsdag 24 mei kunt u zelf zien hoe de locatie er van binnen uit ziet.

De locatie wordt naar verwachting kort na 24 mei aan de VRD (Veiligheidsregio Drenthe) vrijgegeven voor ontvangst van de vluchtelingen. Op dinsdag 24 mei bieden we daarom, aan iedereen die interesse heeft, de gelegenheid om een kijkje te nemen in de ingerichte ruimtes van deze opvanglocatie. U kunt dan ook kennismaken met de locatiemanagers. En er is gelegenheid om vragen te stellen. Ook is er iemand van het Steunpunt Vrijwilligers van Maatschappelijk Welzijn Coevorden voor als u straks als vrijwilliger de helpende hand wilt bieden.

Op dinsdag 24 mei, tussen 17.00 en 19.00 uur staan de deuren van de Ontmoetingskerk aan de Koepen 1 in Sleen wagenwijd open voor iedereen die er een kijkje wilt nemen!

Nieuwsbericht 21 april 2022 Kerk in Sleen bereid zich voor op Oekraïense vluchtelingen

Rond half mei verwachten we de eerste Oekraïense vluchtelingen waarvoor de Protestantse gemeente de kerk aan de Koepen in Sleen beschikbaar stelt. RTV Drenthe kwam op bezoek en maakte er een nieuwsitem van.