Lid van de rekenkamer Coevorden

Over de vacature

Openingsdatum
7 mei 2024
Sluitingsdatum
28 mei 2024
Uren per week
-20
Vakgebied
Financieel/economisch
Opleidingsniveau
HBO

De gemeente Coevorden heeft 35.700 inwoners en bestaat uit een historische vestingstad en tal van karakteristieke dorpen in een groot buitengebied. Het is een gemeente met ambities.

De gemeenteraad telt 25 leden, verdeeld over zes fracties: BBC 2014 (10 zetels), VVD (4 zetels), PvdA (4 zetels), CDA (3 zetels), PAC (3 zetels) en PPC (1 zetel).

Pak jij je kans in Coevorden? Je bent van harte welkom!

Wij zoeken een:

Lid van de rekenkamer Coevorden  

Rekenkamer gemeente Coevorden

Ontdek hoe de rekenkamer Coevorden een bijdrage levert aan het goed functioneren van het gemeentebestuur. Aan een bestuur dat de euro’s slim en zo optimaal mogelijk besteedt. Met diepgaand onderzoek beoordelen we niet alleen de doelmatigheid van financiën, maar ook of het beleid de gewenste resultaten oplevert. Als onafhankelijk orgaan binnen de gemeente staan we daarbij zij aan zij met de gemeenteraad. Met een streven van tenminste twee onderzoeken per jaar zetten we ons in voor helderheid, resultaatgerichtheid en stappen vooruit. Met toegankelijke, leesbare rapporten inclusief concrete aanbevelingen om het in Coevorden (nog) beter te doen! Ons deskundige team van drie leden krijgt hierbij ondersteuning van een toegewijde ambtelijk secretaris/onderzoeker.


Wat ga je doen?

Ontdek hoe de rekenkamer zich verdiept in de efficiëntie, effectiviteit en rechtmatigheid van het gemeentelijk beleid. Onze leden vormen een hecht team dat gezamenlijk verantwoordelijk is voor de selectie van onderwerpen, het opstellen van onderzoeksplannen en de uitvoering van de onderzoeken. Alle beleidsonderwerpen kunnen daarbij onder de loep worden genomen. Van afvalinzameling tot aan minimabeleid, van klachtafhandeling tot aan de financiën van de gemeente zelf.

Veelal voeren externen onze onderzoeken uit, maar af en toe duiken onze leden ook zelf in (een deel van) het onderzoek. Of het nu gaat om het ontwikkelen van onderzoeksopzetten, het formuleren van krachtige conclusies en aanbevelingen of het presenteren van resultaten, de rekenkamer pakt de regie. Objectief, nauwkeurig en altijd met een inzet die gericht is op verbetering in het lokale bestuur.

Wie zoeken we?

Ben jij de ideale kandidaat voor deze rol? We zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om  gemeentelijke vraagstukken te onderzoeken. Iemand met een scherp oog voor bestuurlijke, maatschappelijke en financiële belangen en die een bijdrage wil leveren aan een goed functionerende gemeente Coevorden. Het is belangrijk dat je politiek en strategisch inzicht hebt, net als dat je een positief-kritische en onafhankelijke houding hebt. Je bent daarnaast thuis in het lokale bestuur en hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau. Uiteraard is het ook van belang dat je geen functie bekleedt die jouw onafhankelijke oordeelsvorming over de gemeente Coevorden kan beïnvloeden.

Ben jij klaar om deze uitdaging aan te gaan om een waardevolle bijdrage te leveren aan onze gemeente?

Wat bieden we?

Als lid ontvang je een maandelijkse vergoeding van € 289,- (peil 2024). En wanneer je zelfstandig onderzoek uitvoert geldt hiervoor een uurtarief van € 60,-.

Pak jij deze kans?

Op www.coevorden.nl/rekenkamer vind je meer informatie over de rekenkamer. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met de voorzitter van de rekenkamer, de heer Roel de Boer, via telefoonnummer 06-511 77 377. Wij ontvangen je motivatiebrief en je CV graag via onderstaand sollicitatieformulier. Je kunt tot en met 28 mei 2024 reageren. De gesprekken vinden plaats op 3 juni 2024.