Een luchtfoto van Zonnepark Coevorden. Op de achtergrond een meertje, rechts een strook gras met woningen.

Maatwerkfonds energie voor inwoners

Het zijn onzekere financiële tijden voor iedereen. Prijzen stijgen en de kosten voor energie zijn extreem hoog. U kunt zelf maatregelen nemen. Bijvoorbeeld door energie en geld te besparen. Maar u kunt daarbij ook hulp krijgen. De rijksoverheid neemt een aantal maatregelen om mensen te helpen. Bijvoorbeeld de Energietoeslag. Ook kunt u hulp krijgen om energie te besparen. En er zijn nog meer mogelijkheden om geld te besparen. Op Datgeldtvoormij.nl vindt u alle mogelijkheden bij elkaar. En hoe u daarbij hulp kunt krijgen.

Niemand in de kou

Maar dat alles is niet altijd voldoende om financiële problemen te voorkomen. Gemeente Coevorden wil dat niemand in de gemeente Coevorden in de kou komt te zitten. Daarom is er vanaf december 2022 een maatwerkfonds.

Wanneer kunt u geld krijgen uit het Maatwerkfonds?

We kijken naar uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld naar uw inkomen en uw vaste kosten. En naar uw energiecontract. Maar ook wat u zelf kunt doen om te besparen. Op basis daarvan maken we een budgetplan. Vervolgens kijken we wat u nodig heeft om financiële problemen te voorkomen. 

Als wij uw aanvraag hebben ontvangen neemt een medewerker van de gemeente Coevorden binnen 5 werkdagen contact met u op.

U kunt een aanvraag indienen met of zonder DigiD. Het voordeel van inloggen met uw DigiD is dat uw persoonlijke gegevens automatisch worden ingevuld.

Hulp bij aanvragen en contactgegevens

Wilt u gebruik maken van het Maatwerkfonds? En lukt het aanvragen niet via de website? Onze medewerkers zijn vanaf 2 januari elke week op maandagochtend en donderdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur beschikbaar om u te helpen met uw aanvraag. Telefonisch kunt u ons bereiken op 06-29634405. Dat kan ook via Whatsapp. Mailen kan ook, via maatwerkfonds@coevorden.nl.

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Ook kunt u hulp krijgen bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de Bibliotheek in Coevorden of bij de Invulhulp bij Maatschappelijk Welzijn Coevorden in Coevorden. Het IDO is geopend op maandag van 10.30 tot 11.30 uur, op dinsdag van 13.30-14.30 uur en op donderdag van 18.30 tot 19.30 uur. De invulhulp is elke woensdag van 10:00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek en bij Maatschappelijk Welzijn Coevorden aan de van Eijbergenstraat 5 tijdens het inloopspreekuur op donderdag van 13.30-16.00 uur. Het is ook mogelijk om bij de balie van het gemeentehuis een aanvraagformulier op papier op te halen.