Medewerker begraafplaatsadministratie

Pak jij je kans in Coevorden? Je bent van harte welkom! Wij zoeken een: Medewerker begraafplaatsadministratie (Voor de periode van 2 jaar, 36 uur per week ) Team Je bent onderdeel van het team KBB: Klantcontactcentrum, Belastingen en Burgerzaken. Je werkt samen met de collega’s ...

Over de vacature

Openingsdatum
18-09-2023
Sluitingsdatum
05-10-2023
Uren per week
36 uur
Salaris
€ 0 - € 3612
Salarisschaal
7
Vakgebied
Integriteit, Stressbestendigheid, Verantwoordelijkheid, Zelfstandigheid, Analytisch vermogen, Oordeelsvorming, Inlevingsvermogen, Klantgerichtheid, Mondelinge communicatie, Omgevingsbewustzijn, Samenwerken, Schriftelijke communicatie, Besluitvaardigheid, Initiatief, Kwaliteitsgerichtheid, Nauwkeurigheid, Plannen en organiseren, Resultaatgerichtheid, Betrouwbaar, Wendbaar
Opleidingsniveau
MBO

Pak jij je kans in Coevorden? Je bent van harte welkom!

 

Wij zoeken een:

 

Medewerker begraafplaatsadministratie

(Voor de periode van 2 jaar, 36 uur per week )

 

Team

Je bent onderdeel van het team KBB: Klantcontactcentrum, Belastingen en Burgerzaken. Je werkt samen met de collega’s van Burgerzaken en de (nog te werven) begraafplaatsbeheerder.

 

Wat ga je doen?

De gemeente Coevorden heeft acht begraafplaatsen. Op de begraafplaatsen in Coevorden, Oosterhesselen en Sleen is nog beperkt ruimte voor uitgifte van nieuwe graven. Daarom is het nodig om op korte termijn voor nieuwe grafruimte te zorgen. Daarvoor is een ruimingsplan opgesteld dat een respectvolle en zorgvuldige aanpak borgt, binnen de huidige wet- en regelgeving. Jij bent straks verantwoordelijk voor de hele administratieve uitvoering van ons ruimingsplan. Je bent ook contactpersoon voor de rechthebbenden.

 

De begraafplaatsen Oosterhesselen, Sleen en Coevorden zijn de eerste begraafplaatsen waar je mee aan de slag gaat. Daarnaast willen we de hele administratie van onze begraafplaatsen op orde brengen. Ook daar ga je voortvarend mee aan de slag.

 

Wie zoeken we?

  • Je hebt een relevante opleiding op minimaal MBO niveau 4;
  • Je hebt ervaring in een administratieve functie. Daarin ben je precies en zorgvuldig. Het is mooi meegenomen als je al ervaring hebt met het beheer van begraafplaats-administraties;
  • Je bent zelfstandig, nieuwsgierig en zoekt graag zaken tot de bodem uit. Daarin ben je niet bang om vragen te stellen;
  • Je bent communicatief vaardig en kunt goed schrijven;
  • Je werkt graag en goed samen, je bent vriendelijk en empathisch en kunt goed omgaan met de mogelijk gevoelige situaties die je tegenkomt in dit werk.

 

Je het een streepje voor als je kennis hebt van:

 

  • de toepasselijke wet- en regelgeving (wet op de lijkbezorging).

 

Wat bieden we?

 

Groei en ontwikkeling

Wij plaatsen jouw ontwikkeling in de schijnwerpers. Geef je groei een boost met toegang tot onze eigen academie en externe instituten. Jouw ideeën zijn waardevol en krijgen bij ons de ruimte om te floreren.

 

Flexibel werken

Geniet van de vrijheid om te werken waar jij het meest productief bent. Schakel naadloos tussen thuis en kantoor. Jouw werktijden passen we aan op jouw behoeften, zodat je een optimale balans hebt tussen werk en privé.

 

Comfortabele Thuiswerkplek

Een inspirerende werkomgeving begint thuis. Wij voorzien je van alles wat je nodig hebt voor een comfortabele werkplek, zodat jij in alle rust en gemak kunt werken. Ook krijg je een thuiswerkvergoeding en hebben we een reiskostenregeling voor als je naar kantoor komt.

 

Uitdagende Functie

Deze functie staat open voor 36 uur per week.  We stemmen jouw salaris af op je kennis en ervaring conform schaal 7, met een maximaal bruto salaris van € 3.612,- bij een fulltime dienstverband.

 

Vakantiedagen

Geniet van je vrije tijd met 144 wettelijke en 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren bij een fulltime dienstverband!

 

Aantrekkelijk Aanvullend Pakket

Profiteer van een uitgebreid aanbod aan aanvullende arbeidsvoorwaarden. Denk aan:

- Pensioenregeling via het ABP;

- Betaald ouderschapsverlof;

- Een Persoonlijk budget van € 850 per jaar bij een fulltime dienstverband;

- Individueel keuze Budget (IKB) van 17,05% van jouw jaarsalaris.

 

Flexibele Besteding

Het IKB biedt jou de mogelijkheid om dit budget naar jouw voorkeur te benutten. Of je nu extra verlofdagen wilt, wilt sparen voor later of wilt profiteren van de fietsregeling, de keuze is aan jou!

 

Pak jij deze kans?

Wij beantwoorden je vragen graag. Een telefoongesprek van een minuut of 10 kan het verschil maken. Bel daarom gerust met Janny Schuurman - Gerritsen, medewerker burgerzaken, 06-21125740

 

Gelijk solliciteren mag natuurlijk ook: Je persoonlijke motivatie en CV ontvangen wij graag uiterlijk op donderdag 5 oktober a.s. De 1e gespreksronde vindt plaats op dinsdag 17 oktober a.s.

 

Wil je meer weten over werken bij de gemeente Coevorden en hoe onze collega’s werken bij ons ervaren? Kijk dan op www.coevorden.nl/vacatures.

 

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

 

 

Locatie
1

Neem contact op

Portretfoto van Karin Cornelissen

Karin Cornelissen, gemeentesecretaris

Gemeentesecretaris