Nieuw in Coevorden: Zwichelstee

02 oktober 2023
Algemeen

Vanaf 5 oktober bent u van harte welkom in Zwichelstee. Een vernieuwde plek in de binnenstad van Coevorden. Het karakteristieke pand aan de Meindert van der Thijnensingel 4 was tot nu toe onder de naam ‘De Burcht’ in gebruik als dagbestedingsplek voor cliënten van Saxenburgh. Het pand bood voldoende ruimte om activiteiten toe te voegen. Daarom komt er tweetal ‘bewoners’ bij. Vanaf 5 oktober is Sigrid’s Garden hier geopend.

Sigrid’s Garden is een centrum voor leven met en na kanker. Je kunt er praten over kanker. Of praktische vragen en adviezen bespreken. Daarna vestigt zich ook ‘Hoofdzaak’ in het pand. ‘Hoofdzaak’ wordt een plek waar je informatie kunt halen en in gesprek kunt over geheugenproblemen.

Welbevinden van ouderen

Deze nieuwe plek is genoemd naar de grondlegger van Stichting Zwichelaar, de familie Zwichelaar. Kasper Zwichelaar, overleed in 1999. De stichting beheert een fonds dat ten goede komt aan het welbevinden van ouderen en het bevorderen daarvan. De huisvesting van de voorzieningen in dit pand worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de stichting.

Open Dag en cheque

Afgelopen zaterdag kon je er alvast een kijkje nemen. Stichting Doorkomst Roparun Coevorden overhandigde een cheque van €5000. Het geld wordt gebruikt om te kunnen starten met allerlei mooie activiteiten en voor de aanschaf van benodigde facilitaire zaken.  Daar werd nog een cheque van €200 aan toegevoegd voor de aanschaf van twee trouwmanden. De manden met allerlei spullen zijn  bestemd voor de trouwdag van terminale patiënten om zo toch voor een feestelijk titntje te zorgen. De overhandiging gebeurde in het bijzijn van burgemeester Renze Bergsma. Hij is ambassadeur van Roparun in de gemeente Coevorden. De burgemeester verhoogde het bedrag namens de gemeente met nog eens €200. 

Open vanaf 5 oktober

Vanaf 5 oktober is Sigrid’s Garden geopend, elke donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Ze zijn dan telefonisch te bereiken via 06-27538770.  U kunt meer informatie vinden op www.sigrids-garden.nl Binnenkort kunt u meer nieuws verwachten over de opening van Hoofdzaak.