Nieuwe Weeshuisweide krijgt vorm

12 juni 2023
Algemeen

Het is goed te zien dat de nieuwe Weeshuisweide vorm krijgt. Sinds enkele weken bloeit de blauwe gracht en aannemer Donkergroen start vandaag met een aantal werkzaamheden zodat voor de bouwvakantie weer een grote stap is gezet.

Deze week starten de voorbereidende werkzaamheden voor de plaatsing van de berceau en de aanleg van paden. Op dinsdag 13 juni gaat de aannemer de parkeerplaats opbreken om ruimte te maken voor verdere werkzaamheden. De nabijgelegen nieuw parkeerplaats aan de Molenbelt is inmiddels gereed. Daar is ruimte voor 67 auto's. Dat zijn er 44 extra ten opzicht van de oude parkeerplaats.

EK Wielrennen

Omdat in september het EK Wielrennen naar de gemeente Coevorden komt en daarbij ook een deel van de Weeshuisweide wordt gebruikt, legt de aannemer nu al het  hogere grasdeel in de buurt van het podium aan.

Lantaarnpalen en meubilair

Na de bouwvakantie plaatst de aannemer de lantaarnpalen, het meubilair en andere aankleding. Het plantwerk van de heesters wordt uitgevoerd in oktober en november. 

Kasteelpark

In 2023 en 2024 maken we van de Markt, Haven, Citadelpunt en Weeshuisweide een Kasteelpark. Een mooi park waar we aandacht hebben voor de gracht, paden, parkeren, waterhuishouding en bomen. En er komt een berceau. Een berceau wordt ook wel een loofgang genoemd, een pad met heggen/groen aan beide zijden die aan de bovenkant met elkaar verbonden zijn waardoor een soort natuurlijke tunnel ontstaat. Op www.coevorden.nl/kasteelpark vind je meer informatie.