Nieuws

Commissievergadering dinsdag 19 januari

De gemeenteraad en de raadscommissie van Coevorden vergaderen, rekening houdend met de beperkende Corona-maatregelen, weer fysiek en niet meer digitaal. 

Nieuwjaarstoespraak van burgemeester Bert Bouwmeester

Alles was anders in 2020 en ook de jaarwisseling was anders dan andere jaren. Wat ook anders is, is dat er dit jaar geen nieuwjaarsbijeenkomst is waarin burgemeester Bert Bouwmeester u toespreekt. Bekijk de video hier.

Start campagne Kom uit je schuld

Gemeente Coevorden start, samen met de andere Drentse gemeenten deze maand de regionale voorlichtingscampagne Kom uit je Schuld. De campagne laat zien dat iedereen – jong, oud, rijk, arm – in de financiële problemen kan komen.

Cursus Politiek Actief

Bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als gemeenteraadslid. De cursus wordt verzorgd door de raadsgriffie van de gemeente Coevorden met ondersteuning van

Inspiratie door een andere kijk op gezondheid en zorg

De gemeente Coevorden organiseert op 17, 19 en 26 november 2020 zogenaamde inspiratiesessies over positieve gezondheid. Positief gezond zijn willen we allemaal. Maar wat is het eigenlijk precies? En hoe bereiken we dit? Onze samenleving is nog erg ziektegericht. Het vraagt nogal wat om tot een andere kijk op gezondheid te komen, waarin gezondheid meer is dan de afwezigheid van ziekte.

Impact maken in de regio

Tijdens de landelijke Impact Days op 19, 20 en 21 november staat heel Nederland stil bij impact ondernemerschap. Ook in de Dutch Techzone regio (gemeenten Hardenberg, Hoogeveen, Coevorden en Emmen) is er veel te ontdekken, vieren en versnellen op het gebied van impact.