Nieuws

Inspiratie door een andere kijk op gezondheid en zorg

De gemeente Coevorden organiseert op 17, 19 en 26 november 2020 zogenaamde inspiratiesessies over positieve gezondheid. Positief gezond zijn willen we allemaal. Maar wat is het eigenlijk precies? En hoe bereiken we dit? Onze samenleving is nog erg ziektegericht. Het vraagt nogal wat om tot een andere kijk op gezondheid te komen, waarin gezondheid meer is dan de afwezigheid van ziekte.

Impact maken in de regio

Tijdens de landelijke Impact Days op 19, 20 en 21 november staat heel Nederland stil bij impact ondernemerschap. Ook in de Dutch Techzone regio (gemeenten Hardenberg, Hoogeveen, Coevorden en Emmen) is er veel te ontdekken, vieren en versnellen op het gebied van impact.

Uitslag verkiezing van de berceau is bekend

Maar liefst 752 mensen stemden de afgelopen weken op één van de modellen voor de ‘berceau’. Deze ‘loofgang’ of dit ‘overdekte wandelpad’ komt op de Weeshuisweide in Coevorden.

Gemeenteraad Coevorden in gesprek over klimaat

Maar liefst 120 inwoners namen donderdag 22 oktober deel aan de mini-klimaatconferentie. De gemeenteraad organiseerde de conferentie. Het was voor de raad de aftrap om de komende maanden met inwoners in gesprek te gaan over klimaatverandering. Locatie was De Fabriek aan de Sint Jansstraat in Coevorden, het tijdelijke Theater Hofpoort. Dertig deelnemers luisterden ter plekke naar een bevlogen weervrouw Helga van Leur en een paneldiscussie met inwoners waaronder raadsleden en leden van de Jongerenraad Coevorden. De overige 90 deelnemers volgde de conferentie via Youtube en Facebook. De reacties waren positief.

Sluitende begroting voor Coevorden

Voor de zomer leek Coevorden af te stevenen op een tekort van 1,6 miljoen richting 2024. Het college keek daarom zeer kritisch naar budgetten en maakte samen keuzes. In de financieel