Nieuws

Gemeenteraad Coevorden in gesprek over klimaat

Maar liefst 120 inwoners namen donderdag 22 oktober deel aan de mini-klimaatconferentie. De gemeenteraad organiseerde de conferentie. Het was voor de raad de aftrap om de komende maanden met inwoners in gesprek te gaan over klimaatverandering. Locatie was De Fabriek aan de Sint Jansstraat in Coevorden, het tijdelijke Theater Hofpoort. Dertig deelnemers luisterden ter plekke naar een bevlogen weervrouw Helga van Leur en een paneldiscussie met inwoners waaronder raadsleden en leden van de Jongerenraad Coevorden. De overige 90 deelnemers volgde de conferentie via Youtube en Facebook. De reacties waren positief.

Sluitende begroting voor Coevorden

Voor de zomer leek Coevorden af te stevenen op een tekort van 1,6 miljoen richting 2024. Het college keek daarom zeer kritisch naar budgetten en maakte samen keuzes. In de financieel

Coevorden krijgt een berceau! Stem mee

Coevorden krijgt een berceau. Ook wel pergola, omheining of loofgang genoemd. We verbinden de Markt, Haven, Citadelpunt en Weeshuisweide tot Kasteelpark Coevorden.

Hoe ervaart u de Mantelzorgondersteuning binnen de gemeente Coevorden?

Steunpunt Mantelzorg van Maatschappelijk Welzijn Coevorden en de gemeente Coevorden willen mantelzorgers ondersteunen daar waar dat nodig is. Het is vooral belangrijk om overbelasting van mantelzorgers te voorkomen. Daarom willen we graag weten wat de ervaringen, behoeften en wensen van u als mantelzorger in de gemeente Coevorden zijn.

Helga van Leur voor klimaatconferentie naar Coevorden

Vanaf eind oktober gaan gemeenteraadsleden in Coevorden in gesprek met inwoners over klimaatverandering. De centrale vraag is hoe we ons kunnen voorbereiden op extreme weersomstandigheden. Op 22 oktober is de aftrap met een mini klimaatconferentie. Weervrouw Helga van Leur is gestrikt om haar blik te werpen op de situatie in de gemeente Coevorden. De conferentie wordt live uitgezonden vanuit De Fabriek, het tijdelijke Hofpoort theater in Coevorden. Iedereen kan online meedoen. De democratie en het stemrecht dat we in Nederland hebben is een groot goed. Dat vinden ook de leden van de gemeenteraad in oevorden. Maar hoe bereik je dat zoveel mogelijk inwoners gebruik maken van hun stemrecht? Dat er vertrouwen is in de lokale politiek en dat inwoners bewust kiezen en zich ook op andere momenten betrokken voelen bij hun woon- en leefomgeving?

Mondkapje op in publiekshal gemeentehuis

Gsteren heeft de overheid het dringende advies gegeven in alle publieke binnenruimtes mondkapjes te dragen om de besmettingskans met corona verder te verlagen.

Wij volgen dit advies natuurlijk op. Ook voor onze bezoekers en medewerkers in het Hof van Coevorden luidt het dringende advies om tijdens openingstijden een mondkapje te dragen in de publiekshal en in de gang van de publiekshal naar de uitgang van het gemeentehuis.