08/12 Update Kenan

Maandag 9 december, 15:00 uur

Veel mensen in de stad hebben de explosie gehoord en meegeleefd met alle gebeurtenissen. Dit kan een diepe indruk op u hebben gemaakt. Mogelijk heeft u hier in de komende dagen nog last van. Praat erover met de mensen om u heen en zoek contact met een hulpverlener als dat nodig is. Medewerkers van Maatschappelijk Welzijn Coevorden zijn daarvoor beschikbaar. Dat kan telefonisch, via tel 085 - 27 35 256. U kunt ook langskomen op de spreekuren van Maatschappelijk Welzijn Coevorden aan de Van Eibergenstraat 5 in Coevorden. Dat kan op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 10.00 uur. Heeft u andere vragen? Dan kunt u contact opnemen met onze collega’s van het klantcontactcentrum, via tel 140524.

8 december, 17.30 uur

Burgemeester Bouwmeester: "Vanmiddag hebben we bericht gekregen dat het goed gaat met Kenan. Hij is niet langer op de intensive care en mag het ziekenhuis waarschijnlijk over een paar dagen verlaten. Zijn vader mag vandaag naar huis. 

Gisteren zijn gas, water en stroom met tijdelijke maatregelen weer aangesloten. Vandaag hebben de nutsbedrijven gewerkt aan een oplossing voor de lange termijn, zodat de politie morgen op een veilige manier verder kan met het onderzoek."

8 december, 12.30 uur

Burgemeester Bouwmeester: “We hebben vanochtend contact gehad met de familie van Kenan. Ze zijn als gezin herenigd in het ziekenhuis en de toestand van Kenan is stabiel. Als burgemeester wil ik inwoners bedanken voor al het medeleven en de warme reacties richting de familie en de hulpverleners.”

7 december

Even voor 15.00 uur is er een explosie geweest aan de Sallandsestraat in Coevorden. Er is een pand ingestort. Alle hulpdiensten zijn aanwezig. Als er meer duidelijk is vullen we deze pagina aan.

16.22 uur:

 • Er is één gewonde uit het puin gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis
 • Er is nog één persoon in het pand, er is een specialistisch team onderweg om deze persoon uit het pand te halen.

16.39 uur:

 • Er zit nog één iemand bekneld, deze persoon is aanspreekbaar. Er is een specialistisch team gearriveerd om deze persoon te helpen.
 • Bij de omliggende panden wordt beoordeeld of er schade is die voor onveilige situaties zorgt.

17.49

 • De hulpdiensten zijn druk bezig om het laatste slachtoffer uit het pand te halen. Dit gebeurt met een zeer zorgvuldige operatie en kost tijd.

18.11 uur

 • Om veilig te kunnen werken wordt in de straat de stroom tijdelijk afgesloten.

19.10 uur

 • Burgemeester Bouwmeester heeft de aanwezige pers toegesproken. Hij maakt zich grote zorgen over de situatie van het slachtoffer. Het gaat om een jongen van vijf jaar oud. Hij is gevangen onder de restanten van het gebouw.

19.35 uur

 • Burgemeester Bouwmeester: "We leven erg mee met het slachtoffertje dat nog onder het puin ligt. Het gaat om de 5-jarige Kenan. Hij ligt sinds 15.00 uur gevangen onder de restanten van het gebouw boven hem. De situatie wordt zodanig dat wij ons zorgen beginnen te maken over zijn spoedige redding. De kans op onderkoeling is groot. Er wordt alles aan gedaan om hem zo warm mogelijk te houden en zo snel mogelijk uit het puin te halen."
  In verband met de reddingsoperatie wordt in een groter deel van het centrum het water afgesloten.

20.15 uur

 • Bert Bouwmeester: “Kenan is zojuist uit het puin gehaald. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is zorgwekkend. Ik wil mijn complimenten uitspreken richting alle hulpverleners voor hun geweldige inzet. Het zijn helden. We zijn in gedachten bij Kenan en zijn familie.”