Burgemeester Bert Bouwmeester bezorgt reisdocumenten in Sleen

Twee keer naar het gemeentehuis is dus sinds 1 januari van dit jaar niet meer nodig. Inwoners hoeven nu alleen nog voor de aanvraag naar de balie van de gemeente. Voor €4,95 per adres worden de paspoorten of ID-kaarten afgeleverd op een adres naar keuze in Nederland. Dat kan thuis zijn, op het werk of een andere locatie. Het zelf ophalen van een reisdocument, blijft uiteraard ook mogelijk.

Voor de bezorgdienst wordt samengewerkt met het bedrijf Dynasure. Zij hebben jarenlange ervaring met het bezorgen van onder meer reisdocumenten.

Het afleveren van de reisdocumenten gebeurt op maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 22:00 uur en op zaterdag tussen 8.00 en 18.00 uur. Bij aflevering wordt het oude document meegenomen door de bezorger.

Het bezorgen gebeurt eerst voor een proefperiode van één jaar.

De gemeente Coevorden wil haar producten en diensten efficiënt, klantgericht en op de meest logische plek aanbieden. Het eenvoudiger maken van het aanvragen van nieuwe reisdocumenten helpt daarbij. Het scheelt inwoners een rit naar het gemeentehuis en is gemakkelijker te combineren met werk.