Chayen Wolters van Burgemeester Wessels Boerschool wint Kindermenu 2.0

Bekijk hieronder de video waarin wethouder Jeroen Huizing de winnaar bekend maakt. En zie hoe Chayen haar winnende gerecht maakt!

Chayen Wolters uit groep 1/2a van de Burgemeester Wessels Boerschool in Dalen heeft kookwedstrijd Kindermenu 2.0 gewonnen. Chayen won met haar recept Groene Spaghetti. Het gerecht is helemaal vers en er is zelfs een streekproduct gebruikt.

Kindermenu 2.0

Kinderen van basisschoolklassen uit de gemeente Coevorden zijn met elkaar de strijd aan gegaan om het lekkerste, leukste en gezondste kindergerecht te maken. Het winnende recept komt in een kookboek én de winnende school krijgt een moestuinpakket! Zo kan de hele school aan de slag met verse producten. Daarnaast krijgen alle deelnemers een mooi kookschort.

Inzendingen

In totaal waren er dit jaar vijf inzendingen vanuit drie scholen. De overige vier finalisten waren:

  • Tweede plaats: Beertjes Pizza’s door Minke en Sanne uit groep 7/8 van de Willem Alexander School Dalerpeel.
  • Derde plaats: Gevulde Bami Soep door Danisha en Liz uit groep 7/8 van de Willem Alexander School Dalerpeel​.
  • Vierde plaats: Groente-Fruit Spies door Veerle uit klas 7/8 van de Vlinderhof Noord-Sleen.
  • Vijfde plaats: Mug Cake door Joanne, Denise en Sanne uit groep 7/8 van de Willem Alexanderschool Dalerpeel.

Een gezond gerecht

Het winnende gerecht moest uit minimaal 100 gram groente en uit maximaal 10 ingrediënten bestaan. Daarnaast moest het kleurrijk en betaalbaar zijn maar ook het gebruik van een streekproduct was een pré.

Jury

De jury bestond dit jaar uit: Jeroen Huizing (wethouder gemeente Coevorden), Dirkje van Asselt (diëtist), Nick Arends (chefkok bij Stadscafé Vancouver), Alieke Wijnholds (beleidsmedewerker gemeente Coevorden), Albert Steenbergen (chefkok Steakhouse Route 34), Merel Hulshof (Steakhouse Route 34), Marleen Oost (communicatiemedewerker gemeente Coevorden) en Esmée Konings (Stagiaire gemeente Coevorden).