Coevorden actief tijdens Drentse Regenboogweek

Regenbooglogo

Van 11 tot en met 18 oktober is het Regenboogweek in Drenthe. En dus ook in de gemeente Coevorden. Wij vinden veiligheid en acceptatie van LHBT-ers (lesbienne, homo, biseksueel, transgender) belangrijk en willen hier aandacht aan geven.

In de gemeente Coevorden worden dan ook verschillende activiteiten georganiseerd. In dit bericht een overzicht van die activiteiten.

Vlaggengolf

In de provincie willen we zoveel mogelijk regenboogvlaggen laten wapperen. De gemeente Coevorden stelt daarom 60 regenboogvlaggen beschikbaar aan allerlei organisaties (bijvoorbeeld scholen, sportverenigingen, dorpshuizen, ondernemers, woon- en zorgcentra). Daarmee maken we een mooie vlaggenzee.  

Onderwijs

Het Meldpunt Discriminatie Drenthe verzorgd gedurende het schooljaar voorlichtingen aan binnen het School Preventie Plan. De voorlichtingen zijn gericht op plagen, pesten en discriminatie. In de Regenboogweek wordt voorlichting gegeven op OBS de Vlinderhof in Noord-Sleen voor de groepen 6, 7 en 8.  

 

Vanuit het Diversiteitsplatform Coevorden worden in de regenboogweek ook een aantal activiteiten georganiseerd: 

Sport

Het Diversiteitsplatform Coevorden heeft leden van de Loopgroep Coevorden bereid gevonden om een Plein tot Plein-loop met de regenboogvlag te houden als opening voor de  Regenboogweek Drenthe. Deze Plein tot Plein-loop is op zaterdag 12 oktober. Om 13.30 uur is de start bij Hofpoort Incluis aan het Stationsplein. De loop duurt ongeveer 45 minuten en eindigt op het marktplein.

Sporters of sportverenigingen die willen meelopen zijn van harte welkom. Aanmelden kan via een e-mail: theobaks@home.nl 

Fotowedstrijd en –tentoonstelling

Iedereen kan meedoen aan een fotowedstrijd met als thema ‘diversiteit”. Deelnemers mogen aan dit thema een eigen interpretatie geven. Foto’s inzenden kan tot 5 oktober via een e-mail: jstoker@wxs.nl. Een jury kiest de 15 beste foto’s. Deze worden uitvergroot en tentoongesteld in Hofpoort Incluis. De fototentoonstelling opent op vrijdag 18 oktober om 19.30 uur, uiteraard met ‘roze bubbels’.  Om 20.00 uur is er een leuke film te zien als afsluiting van de Regenboogweek.