Coevorden biedt ziektekostenverzekering voor minima

Maakt u gebruik van de Doe-Mee-Pas En/of ontvangt u een uitkering vanuit de Participatiewet? Dan kunt u meedoen met de Gemeentepolis. Dat is een collectieve zorgverzekering. De gemeente biedt u die aan, samen met zorgverzekeraars Univé en Zilveren Kruis. U kunt, als u dat wilt, tot en met 31 december 2022 een nieuwe zorgverzekering afsluiten.

Als u gebruik maakt van de Gemeentepolis betaalt de gemeente Coevorden een gedeelte van uw zorgverzekering. En profiteert u van veel extra’s. De Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen. U kiest altijd de zorg die bij u past.

Als u niet van verzekeraar wilt veranderen, hoeft u niets te doen.

Voordelen

  • Heeft u een laag inkomen en wilt u tegen lage kosten uitgebreid verzekerd zijn? Dan is de gemeentepolis misschien voor u een passende verzekering. De voordelen op een rijtje:
  • De gemeente betaalt in 2023 per maand € 20,00 premie mee aan uw zorgverzekering. Dit is € 10,00 meer dan in het afgelopen jaar.
  • U krijgt bij Univé korting op de basisverzekering en op de aanvullende ziektekostenverzekering
  • U krijgt ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdrage Wmo
  • Zilveren Kruis en Univé accepteren iedereen, zonder medische keuring

U kunt kiezen uit meerdere pakketten, bij Univé en Zilveren Kruis. Kijk voor alle pakketten en voorwaarden op www.gezondverzekerd.nl/coevorden.

Kom ik in aanmerking?

U komt voor de Gemeentepolis in aanmerking als u een laag inkomen hebt. Dit betekent dat uw inkomen niet hoger is dan 130% van de netto bijstandsnorm. Als uw inkomen niet wijzigt ten opzichte van dit jaar, komt u in aanmerking. Verdient u meer of vraagt u zich af of u nog aan de voorwaarden voldoet, neem dan contact met ons op.

Let op!

U kunt zich tot en met 31 december 2022 aanmelden. Zilveren Kruis of Univé regelt dan de opzegging van uw huidige zorgverzekering. U mag alleen overstappen naar Zilveren Kruis of Univé als u geen betalingsachterstand heeft in de premie bij uw huidige zorgverzekeraar. Wilt u snel en eenvoudig overstappen? Ga naar www.gezondverzekerd.nl/coevorden en vergelijk de mogelijkheden. De overstap kunt u via deze website regelen.

Hulp door de gemeente

Wij helpen u graag bij uw overstap. Via telefoonnummer 14 0524, kunt u een afspraak maken om de aanvraag samen met onze medewerker te regelen.

Hulp door de Voorzieningenwijzer

Wilt u graag een vergelijking zien met andere verzekeraars? Maak dan gebruik van een adviesgesprek van de Voorzieningenwijzer of doe dit zelf via www.datgeldtvoormij.nl/coevorden. Via de Voorzieningenwijzer kunt u naast een zorgpolis ook uw energieleverancier, toeslagen en andere regelingen vergelijken. U kunt dit via de gemeente regelen of rechtstreeks contact opnemen met Maatschappelijk Welzijn Coevorden.  

Heeft u vragen over Zilveren kruis?

Neem contact op via 071 751 00 33. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 21.00 uur.

Heeft u vragen over Univé?

Neem contact op via 072 527 7622. Dat kan op werkdagen van 08.00 - 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 - 13.00 uur. U kunt op werkdagen ook terecht in de winkel aan het Kasteel 33 in Coevorden.