Coevorden Culturele Gemeente in 2021 en 2020. Doe mee!

Logo Culturele gemeente Coevorden

Coevorden is culturele gemeente van Drenthe vanaf de zomer van 2021 tot en met het jaar 2022. Het thema ‘Verbonden in Verhalen’ geeft alle ruimte om verhalen van het verleden, heden en de toekomst uit onze hele gemeente te vertellen. We hopen dat veel inwoners en culturele organisaties meedoen om van dit culturele jaar een succes te maken.

Productie muziektheaterspektakel ‘t Haantje

Het eerste plan dat wordt gepresenteerd is de productie van muziektheaterspektakel ‘t Haantje in september. Daar werden in 1965 een boortoren en enkele caravans door de aarde opgeslokt. Rondom deze gebeurtenis en locatie wordt een muziektheaterproductie opgevoerd. Er zijn acht tot tien voorstellingen waaraan ook professionals meewerken. De organisatie is in handen van BUOG, Bedenkers & Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen. 

Bekijk de video voor een nadere kennismaking met dit plan. 

Meedoen met deze productie

Voor dit spektakel zijn meer dan honderd vrijwillige spelers nodig. We zoeken samenwerking met toneelverenigingen, acteurs, figuranten, muzikanten van muziekverenigingen, bands of individuele deelnemers, zangers en zangeressen, dansinstituten en dansers van allerlei leeftijden, lokale (horeca)ondernemers, lokale en regionale dienstverleners voor onder andere licht, geluid, podium, beveiliging. We hopen op veel aanmeldingen van Jongeren.

Daarnaast zijn er vrijwilligers nodig voor onder andere decorbouw, kostuums maken, kappers, grimeurs, kaartverkoop en -controle, gastdames/-heren, techniek, pr, hand- en spandiensten, foto- en filmopnames, schoonmaak- en opruimwerkzaamheden, op- en afbouw en horeca-activiteiten.

Wil je meedoen? Stuur een e-mail naar culturelegemeente@coevorden.nl. Dat kan tot 1 oktober 2020.

Eerst meer weten?

Kom dan naar de voorlichtingsavond op dinsdag 8 september, 20.00 uur, in restaurant Wielens in Noord-Sleen. Aanmelden daarvoor kan ook via culturelegemeente@coevorden.nl. (Kom je namens een vereniging? Dan maximaal met 2 personen).

Audities

In oktober/november zijn de audities. In december 2020 start de leesrepetitie. In maart/april 2021 zijn repetities op zaterdag, daarna op dinsdagavond met een onderbreking van 19 juli tot en met 15 augustus in verband met de zomervakantie.