Denk mee over toekomst gebied Markt-Haven-Citadelpunt

Haven Coevorden

Wil jij meedenken over de toekomst van het gebied Markt-Haven-Citadelpunt in de stad Coevorden? Wethouder Jan Zwiers en de voorzitter van het Centrummanagement Klaas Lamberink nodigen je daarvoor van harte uit. Op woensdag 16 januari ben je welkom met een goed idee onder de arm!

Het kan je niet ontgaan zijn, we werken hard aan ontwikkelingen in de binnenstad. Aan het stationsgebied wordt hard gewerkt, er verplaatsen al winkels, op het Bogas-terrein wordt druk gebouwd…
Veel ondernemers, organisaties en inwoners denken mee bij de verschillende projecten. Het belangrijkste doel is om meer historie en gezelligheid in de binnenstad van Coevorden te realiseren zodat inwoners en toeristen (weer) graag in de binnenstad zijn.

Start maken plannen

In januari starten we met het maken van plannen voor het gebied Markt, Haven en Citadelpunt. We hebben een bureau ingeschakeld dat samen met zoveel mogelijk inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden uit de binnenstad gaat werken aan de toekomst van het gebied. We nodigen ook jou uit om mee te doen. Dat kan op twee manieren:

  1. Je doet tussen 14:30 uur en 17:30 uur mee met een ‘werksessie’. Je gaat dan onder leiding van architectenbureau De Zwarte Hond in groepen concreet aan de slag met de toekomst van het gebied, in de raadszaal / Hofpoort;
  2. Je brengt tussen 14:30 uur en 20:00 uur een bezoek aan de inspiratiemarkt. Je kunt dan op elk gewenst moment binnenlopen bij restaurant de Ganzenhoedster aan de Markt en jouw ideeën inleveren.

Meedoen met de werksessie? Meld je dan aan via S.Egberts-Kikkert@coevorden.nl. Het programma en informatie over de locatie krijgt je dan tijdig opgestuurd.  Een bezoek aan de inspiratiemarkt kan zonder aanmelden.

Het vervolg

Na 16 januari gaat bureau de Zwarte Hond aan de slag met de uitkomsten van de dag. Ook brengen ze zelf werkbezoeken en spreken ze betrokkenen. In het voorjaar komt het bureau met een aantal uitgangspunten en aanbevelingen voor het vervolg. Daarna gaan we –opnieuw samen met inwoners- aan de slag met een ontwerp. De eerste concrete plannen moeten dan in juli gereed zijn.

Jouw inbreng is welkom

We hopen van harte dat je op 16 januari mee doet! Jouw inbreng is bijzonder welkom en samen kunnen we werken aan een mooiere binnenstad van Coevorden!