Drents Sportprotocol stopt per 1 juli

fitness

De twaalf Drentse gemeenten trekken het Drentse Sportprotocol in per woensdag 1 juli. Dit protocol werd opgesteld voor de buitensport toen de eerste versoepelingen van de maatregelen in de coronacrisis plaatsvonden. Het ging in op 29 april. Daarna is het protocol nog twee keer aangepast. Belangrijk onderdeel van het protocol was de meldingsplicht. Alle sportactiviteiten moesten worden aangemeld via de website van de betreffende gemeenten.  Deze meldingsplicht vervalt dus ook per 1 juli.  

Het Drentse Sportprotocol is niet meer nodig omdat per 1 juli binnen- en buitensport weer is toegestaan. Er komt geen nieuw protocol voor de versoepelingen per 1 juli. De Drentse gemeenten sluiten aan bij de landelijke richtlijnen. Die zetten we graag nog even voor je op een rijtje:

  • Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties, waaronder sportscholen mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport. 
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
  • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan. 
  • Gemeentelijke sportaccommodaties blijven dicht tot 17 augustus. In de zomervakantie vinden hier schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden plaats.

Meer informatie over sporten en corona vind je op de site van de rijksoverheid.

Aanpassing noodverordening

De noodverordening wordt voor 1 juli aangepast door de VRD. Houd de website van de VRD www.vrd.nl in de gaten voor de informatie in deze verordening.