Drie kastanjebomen markt Coevorden worden gekapt

Kastanjebomen markt Coevorden

In het voorjaar is al vastgesteld dat de kastanjebomen op de markt in Coevorden er slecht aan toe zijn. We hebben toen ook aangekondigd dat de bomen zouden worden gekapt. Nu het kapseizoen is aangebroken, is het zover dat de eerste drie van de vijftien bomen gekapt worden.  Dat gebeurt vrijdagmorgen 25 oktober.

Slechte conditie

De conditie van alle kastanjes op de markt is slecht. Een specialistisch bureau onderzocht de bomen in 2009 en in dit voorjaar. De drie kastanjes die nu gekapt worden bleken ‘op sterven na dood’. De andere twaalf kastanjes zullen in de komende jaren ook dood gaan. 

Veiligheid staat voorop

Slecht nieuws voor de mooie en karakteristieke bomen. Ze bepalen toch voor een groot deel de sfeer op de markt. Het zal veel Coevordenaren aan het hart gaan om de bomen te zien verdwijnen. Maar veiligheid staat voorop, dus is kappen noodzakelijk. We houden de overgebleven bomen goed in de gaten. We volgen daarbij de adviezen uit het onderzoek. Zolang het veilig is, kunnen de bomen blijven staan. Maar uiteindelijk zullen alle bomen bij de herinrichting van de markt verdwijnen.