Feestelijke opening multifunctioneel gebouw

Lappencirkel

In plaats van een lintje doorknippen, werden er linten geknoopt door wethouder Jan Zwiers bij de opening van het multifunctionele gebouw in de voormalige school aan de Linthorst Homanlaan in Coevorden. Op elk lint de naam van een deelnemende partij die samen een cirkel vormen.

“Deze cirkel staat symbool voor samen zijn en samen werken in dit multifunctionele gebouw. Jullie hebben al laten zien daar heel goed in te zijn. Het is niet alleen multifunctioneel, ook multicultureel.... Ik heb bijzonder veel waardering voor iedereen die zich zo enorm heeft ingezet om dit gebouw te realiseren. Deze cirkel wordt niet meer doorbroken.”

Lovende woorden van Jan Zwiers tijdens de opening van het gebouw waar onder het motto ‘Kracht door verbinding’ de volgende organisaties een eigen plek hebben: De Cirkel, Vluchtelingenwerk, Humanitas, de Jongeren Vereniging Coevorden, St. Need Help Coevorden, de Voedselbank, de Parkschool, Gans Anderz, Al Islam, Centrum Ontwikkeling en educatie en de afdeling Actief voor Werk van de gemeente Coevorden.

Helma Bosgraaf van Maatschappelijk Welzijn Coevorden is er coördinator. “Als het nodig is bied ik ondersteuning. Maar vandaag geniet ik volop van hetgeen hier is gerealiseerd. Het was flink aanpoten, maar de organisaties, heel veel vrijwilligers en omwonenden hebben er iets moois van gemaakt. Ik sluit me van harte aan bij de wethouder, ik heb veel waardering voor wat hier door samenwerking tot stand is gekomen.”

In de grote zaal in het gebouw heerste een feestelijke stemming tijdens de opening. Jong en oud, vertegenwoordigers van alle organisaties, buurtbewoners en vrijwilligers vierden gezamenlijk het mooie resultaat van hun harde werken.