Fit, veilig én gezellig doortrappen met fietsclubs

In beweging blijven, genieten van de mooie natuur en in contact komen met gezellige andere seniore fietsliefhebbers. Klinkt dat voor u als de perfecte combinatie? Dan is een fietsclub misschien wel iets voor u.

De komende tijd zet de Fietsersbond in Drenthe fietsclubs op. De fietsclubs zijn bedoeld om gezellig samen te fietsen en onderweg meer te leren over veiligheid op de fiets.

Gastspreker

Met een fietsclub fietst u geregeld een mooie uitgezette route tussen de tien en veertig kilometer. Onderweg is er onder andere aandacht voor fietsen in een groep, op- en afstappen, remmen, lastige verkeerssituaties en fietsen op een e-bike. Ook komt er iedere maand een gastspreker langs, bijvoorbeeld een fietsenmaker, of een fysiotherapeut die tips geeft om vallen te voorkomen.

Lijkt het u leuk om mee te doen?

Lijkt het u leuk om mee te doen aan een fietsclub in de gemeente Coevorden?

De fietsclub begint op 31 augustus om 13.00 en duurt 10 weken. Startlocatie: Sportpark de Swaneburg, Coevorden. Aanmelden en/of informatie via doortrappen@fietsersbond.nl.

Doortrappen in Drenthe

De fietsclubs zijn onderdeel van het programma Doortrappen in Drenthe. Doortrappen heeft als doel om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Het programma wordt omarmd door de twaalf Drentse gemeenten en de provincie Drenthe. De fietsactiviteiten van het programma worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe.