Forbo Novilon neemt voortouw voor gezonde werkvloer

Coevorden doet mee aan de Nationale Sportweek. Die is van 16 t/m 25 september in de hele gemeente Coevorden. Eén van de onderwerpen is 'De Gezonde Werkvloer '. Gezonde en vitale werknemers zijn productiever, hebben meer plezier in hun werk en verzuimen minder. Elke werkgever profiteert dan ook van werknemers met een gezonde leefstijl. Werkgevers kunnen hier zelf een grote rol in spelen. De gemeente Coevorden kijkt graag samen met werkgevers naar mogelijkheden voor de Gezonde Werkvloer. Denk aan een rookvrije omgeving, een gezondere bedrijfskantine en het stimuleren van bewegen. Forbo Novilon, één van de grootste werkgevers in de gemeente Coevorden, neemt het voortouw als het gaat om die Gezonde Werkvloer. Vandaag was wethouder Joop Slomp bij Forbo Novilon voor een kort werkbezoek.

Voorloper 

De wethouder werd bij Forbo bijgepraat door Arthur Schepers, Jolanda de Vries en Martine Schepers over de activiteiten op het gebied van bewegen voor personeel en maatregelen voor gezondere voeding in de kantine. Daarnaast zet Forbo zwaar in op een rookvrije omgeving. Sinds enige tijd is het voor alle persooneel niet meer toegestaan om in en direct rond het gebouw te roken. Joop Slomp overhandigde 'Rookvrij' borden die Forbo op het terrein gaat opgehangen. Sinds vandaag is Forbo partner van het Sport - en Preventieakkoord. Daarin werken meer dan 120 sportaanbieders, onderwijs, welzijn en nu dus ook Forbo samen aan een gezonder Coevorden. Forbo ontving vanochtend raamstickers die ze op hun entree en in het gebouw kunnen bevestigen. Wethouder Joop Slomp noemde de Gezonde Werkvloer bij Forbo een win-win-win-situatie. 'Gezondere en productievere medewerkers, minder ziekteverzuim én een mooi voorbeeld voor andere werkgevers in de gemeente Coevorden'.   

Wilt u meer informatie over de Gezondere Werkvloer?

Neem dan contact op met Vera Rustema. Zij is accountmanager bij de gemeente Coevorden. De buurtsportcoaches Gezond Coevorden kunnen ook ondersteunen.