Gemeente Coevorden bezorgt reisdocumenten thuis

Paspoorten

Een tweede keer naar het gemeentekantoor om je paspoort of ID-bewijs op te halen is niet meer nodig. We bieden onze inwoners vanaf 1 januari 2019 de mogelijkheid om reisdocumenten te laten bezorgen.

We breiden onze dienstverlening uit en geven inwoners de mogelijkheid om de reisdocumenten thuis te laten bezorgen. Voor € 4,95 per adres worden de reisdocumenten afgeleverd. U kunt zelf kiezen waar het paspoort of ID-bewijs wordt bezorgd, bijvoorbeeld thuis of op het werk. Hiervoor wordt samengewerkt met het bedrijf Dynasure. Zij hebben jarenlange ervaring met het thuisbezorgen van onder meer reisdocumenten.

Inwoners hoeven op deze manier alleen nog maar voor de aanvraag van een paspoort of ID-bewijs naar het gemeentekantoor te komen.  Het afleveren dan de reisdocumenten gebeurt op maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 22:00 uur en op zaterdag tussen 8.00 en 18.00 uur. Bij aflevering wordt het oude document meegenomen door de bezorger.

Het thuisbezorgen gebeurt eerst voor een proefperiode van één jaar. En natuurlijk kan het reisdocument ook altijd nog afgehaald worden aan de balie.

We willen onze producten en diensten efficiënt, klantgericht en op de meest logische plek aanbieden. Het eenvoudiger maken van het aanvragen van nieuwe reisdocumenten helpt daarbij. Het scheelt inwoners een rit naar het gemeentehuis en is gemakkelijker te combineren met werk.