Geslaagde aftrap plan voor Markt, Haven en Citadelpunt

Ganzenhoedster.jpg

Het stadsgesprek over het plan voor Markt, Haven en Citadelpunt is gister volop opgestart. In het gemeentehuis werkten zo’n 40 bewoners en ondernemers aan de mogelijke PDFtoekomstperspectieven. Die heeft architectenbureau De Zwarte Hond opgesteld. In de Ganzenhoedster kwamen 45 bezoekers hun inbreng leveren. Reageren op de toekomstperspectieven kan nog tot 31 januari.

Uit de eerste reacties blijkt dat men het erover eens is dat er snel iets moet gebeuren aan Markt, Haven en Citadelpunt. Er is behoefte aan meer reuring, activiteiten en gezelligheid voor verschillende leeftijdsgroepen. De historie en het water bieden daarvoor mooie kansen, liefst op een verrassende manier. Een speelplek voor kinderen werd ook vaak genoemd.
Veel bezoekers zagen zichzelf al in de zon aan de haven zitten met uitzicht op bijvoorbeeld een rondvaartboot en een watertaxi. Discussiepunten waren onder andere het parkeren op de markt, al dan niet een doorgaande route over de markt en het wel of niet bijbouwen van winkelruimte op de markt gezien de leegstand op andere plekken in het centrum.

Reageren kan tot en met 31 januari
Wie nog een reactie wil geven op de eerste denkrichtingen kan dat tot 31 januari doen. U kunt ze PDFhier bekijken en uw reactie mailen naar info@coevorden.nl.

Vervolg
Na januari gaat bureau De Zwarte Hond aan de slag met alle inbreng. Ook brengen ze zelf werkbezoeken en spreken ze betrokkenen. In het voorjaar komt het bureau met een aantal uitgangspunten en aanbevelingen voor het vervolg. Daarna gaan we –opnieuw samen met inwoners- aan de slag met een ontwerp. De eerste concrete plannen moeten dan in juli gereed zijn.