Infocentrum Binnenstad Coevorden geopend

Vlag ophangen opening Stip

Met het ophangen van een vlag openden wethouder Jan Zwiers en voorzitter Centrummanagement Klaas Lamberink donderdag 9 mei samen het infocentrum Binnenstad. 

In het STIP-pand aan de Friesestraat 51 kunnen vanaf nu geïnteresseerden elke donderdag tussen 16.00 en 19.00 uur terecht om de plannen voor en vorderingen in de binnenstad te volgen. Het pand is ingericht met panelen waarop de plannen staan, er is een ideeënbus en de maquette staat er. De komende periode is er op het genoemde tijdstip altijd iemand aanwezig die de plannen kan toelichten en vragen kan beantwoorden.

Bouwen aan historie

“Coevorden werkt aan een uitnodigende binnenstad met historie, water een gezelligheid. Ook een mooi, leefbaar aangezicht van de binnenstad van Coevorden is waar we met z’n allen aan werken en nog gaan werken”, aldus Jan Zwiers. “We hebben al een mooie start gemaakt, al zo’n 300 mensen hebben hun ideeën en opmerkingen aangedragen.  We zoeken daarbij ook naar verbinding. Daarvan is dit pand al een mooi voorbeeld. Ook het Maatschappelijk Welzijn Coevorden heeft hier onderdak en een gedeelte van het interieur is verzorgd door Kringloopwinkel De Snuffelgans. Maar we zoeken ook verbinding tussen inwoners, bezoekers en de stad. Zo kijken we ook om ons heen richting Slagharen en Schoonebeek en nodigen hun inwoners uit voor een mooie stadswandeling. Zo kunnen we het toerisme uitdragen en laten zien wat de stad nu is en wat de stad kan worden.”

Inzicht in alle projecten

“Dit pand heeft op zich al een toegevoegde waarde”, aldus Klaas Lamberink. “Hier krijg je een mooi inzicht van alle projecten in de binnenstad. Die overigens goed lopen. We hopen op veel aanloop, het creëren van betrokkenheid, het uitwisselen van ervaringen en het uitdragen van ideeën door onze bezoekers. Er staat een ideeënbus klaar!”